ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Μέρες Ψυχρού Πολέμου! "Δεν κάθομαι δίπλα σ' αυτόν!" είπε ο Πούτιν για τον Ομπάμα! Αγωνία να μην τιναχτεί στον αέρα η Σύνοδος G20


F42CE5F7ED00579575DB814541BE7E32

- Ήταν να καθίσουν δίπλα - δίπλα και ο Πούτιν ζήτησε να μετακινηθεί 5 θέσεις μακριά!
- Στην Αγία Πετρούπολη έφτασε το μεσημέρι ο Μπαράκ Ομπάμα
- Οι Πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας θα ανταλλάξουν μόνο μια χειραψία!
- Η Συρία θα κυριαρχήσει στην Σύνοδο των G20 και θα προκαλέσει μεγάλες εντάσεις
Κι όμως, η εποχή του Ψυχρού Πολέμου επέστρεψε για τα καλά! Ρωσία και ΗΠΑ είναι στα χαρακώματα με αφορμή την Συρία.
Χαρακτηριστικό της έντασης είναι το γεγονός ότι όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φιλοξενεί στην Αγία Πετρούπολη την σύνοδο των G20, ζήτησε να αλλάξουν οι θέσεις στην σύνοδο και ενω θα καθόταν δίπλα - δίπλα με τον Ομπάμα, να τους βάλουν 5 θέσεις μακριά!
Ο Ομπάμα έφθασε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη από την Στοκχόλμη. Εκεί βρισκόταν πριν από λίγες ημέρες είχε προηγηθεί άλλη διπλωματική διένεξη με την Ρωσία.
Ο Ομπάμα είχε ακυρώσει την επίσημη συνάντηση την οποία προγραμματιζόταν να έχει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα πριν από τη σύνοδο αυτή.
Στην σύνοδο των G20 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να εγείρει στη σύνοδο το θέμα της συριακής κρίσης —το οποίο αναμένεται να επισκιάσει τα υπόλοιπα—, ζητώντας την υποστήριξη των ξένων ηγετών στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, παρά την άκαμπτη αντίθεση του Πούτιν σε αυτή.
Το Air Force One, το Boeing 747 στο οποίο επέβαινε ο Ομπάμα, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης στις 14:05 (τοπική ώρα, 13:05 ώρα Ελλάδας).
Ο Ομπάμα αναμένεται να ανταλλάξει μια χειραψία με τον Πούτιν, κατά την υποδοχή των ξένων ηγετών, περί τις 16:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας). Εκεί και θα μείνουν. Σε μια χειραψία.

πηγη: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.