ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Oι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο στη Συρία


Oι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο στη Συρία


Ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο που βρισκόταν εδώ και πολλούς μήνες στη θάλασσα του Ομάν πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα με κατεύθυνση τη Συρία, όπως μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.
Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Nimitz αναμενόταν να επιστρέψει στη βάση του στο Έβερετ, στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όταν έλαβε εντολή να παραμείνει στην περιοχή. Παρ' όλα αυτά δεν του έχει ανατεθεί κάποια συγκεκριμένη αποστολή, ενώ αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο μιλώντας στο ABC News για μια «συνετή τοποθέτηση».
Ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το αεροπλανοφόρο βρίσκεται στην περιοχή, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
«Κρατάμε όλες τις πιθανότητες ανοικτές, διατηρώντας επιπλέον πλοία στην περιοχή», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν στην ανατολική Μεσόγειο ένα αμφίβιο σκάφος, ικανό να μεταφέρει ελικόπτερα και μερικές εκατοντάδες Πεζοναύτες, το οποίο προστέθηκε στα πέντε αντιτορπιλικά —τα USS Stout, Mahan, Ramage, Barry και Gravely— που είχαν ήδη μετακινηθεί στην περιοχή ενόψει ενός πιθανού χτυπήματος εναντίον της Συρίας, όπως είχε δηλώσει χθες Κυριακή ένας αμερικανός αξιωματούχος.
Αναλογίζεται ο γράφων, μήπως τελικά η κίνηση Obama να «πετάξει το μπαλάκι» στο Κογκρέσο για την έγκριση του κτυπήματος κατά της Συρίας, αποσκοπεί σε κέρδος χρόνου για πληρέστερη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ για πάν ενδεχόμενο ,αφού πλέον θα έχουν να καλύψουν το κενό της Μ.Βρετανίας;
Αυτό θα φανεί από τις μετακινήσεις των αμερικανικών αεροπλανοφόρων ,μαχητικών αεροσκαφών τόσο στην ανατολική Μεσόγειο,όσο και στον Περσικό κόλπο το προσεχές χρονικό διάστημα και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου ,οπότε και θα συγκληθεί η αμερικανική γερουσία. 
πηγη: prisonplanet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.