ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Με κλεμμένο διδακτορικό ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας

Image  ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ .....


Ξεφτίλα άνευ προηγουμένου του Γερμανού υπουργού Αμυνας, που πραδέχθηκε ότι είχε κλέψει την διδακτορική του εργασία! Ο όρος, λέγεται «plagiarism» και σημαίνει αντιγραφή. Το διδακτορικό του ο Γκούτεμπεργκ το έλαβε – με άριστα – το 2006 από το πανεπιστήμιο Bayreuth. Υπεύθυνος του διδακτορικού του ήταν ο καθηγητής Πέτερ Χάμπερλε, ο οποίος τον στήριξε λέγοντας ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. Και πως να κάνει αλλιώς, αφού μέρος της ευθύνης του είναι να διασφαλίσει την ακαδημαϊκή ακεραιότητα των εργασιών που περνούν από τα χέρια του!
Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα της Γερμανίας, την FAZ, ο Γκούτεμπεργκ χρησιμοποίησε αποσπάσματα από τη δουλειά της Γερμανίδας πολιτικού επιστήμονα, Μπάρμπαρα Ζενπφένινγκ, η οποία διδάσκει στο πανεπιστήμιο των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Χρησιμοποίησε την ανάλυσή της δημοσιεύοντας στις 27 Νοεμβρίου 1997 σε εφημερίδα, χωρίς να αναφερθεί στην πηγή.
Ο Γκούτεμπεργκ χαρακτήρισε τις κατηγορίες «γελοίες» και ανέφερε ότι έγραψε διδακτορική διατριβή 475 σελίδων στην οποία προέβαινε σε συγκρίσεις των νομικών συστημάτων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φρόντισε βέβαια να αφήσει ένα «παράθυρο» ανοικτό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια λάθη στις παραπομπές του.
Δεδομένου ότι πρόκειται για «αστέρι» της γερμανικής πολιτικής σκηνής με συνεχή ανοδική πορεία, θεωρείται βέβαιο ότι η υπόθεση, εάν δεν έχει ανακινηθεί από πολιτικούς του αντιπάλους, θα αξιοποιηθεί ώστε να τον «κοντύνουν» πολιτικά. Το πανεπιστήμιο από την πλευρά του έχει τις ακόλουθες τρεις επιλογές: Να του απευθύνει προειδοποίηση ζητώντας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές, να μειώσει τον βαθμό του διδακτορικού του, ή ακόμα και να αποσύρει τον τίτλο (PhD) εάν αποδειχθούν οι κατηγορίες.
Ο Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στη Γερμανία και πιθανός μελλοντικός καγκελάριος, κατηγορείται από τα ΜΜΕ ότι έχει αντιγράψει ολόκληρα κομμάτια της διατριβής του, χωρίς να παραπέμψει στις πηγές του στα υποσέλιδα και τη βιβλιογραφία.
Σήμερα το πρωί το Πανεπιστήμιο του Μπαϊρόιτ όπου ο Γκούτενμπεργκ υπέβαλε τη διδακτορική του εργασία το 1997 κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργού για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και ψευδή δήλωση σχετικά με τη σύνταξη του πονήματος.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα φέρει τον τίτλο του διδάκτορα έως ότου ξεκαθαριστεί η υπόθεση, αρνήθηκε ωστόσο ότι υπήρξε λογοκλοπή.
«Δεν υπάρχει λογοκλοπή στη διατριβή που. Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτή την κατηγορία», τόνισε.
«Χωρίς αμφιβολία, περιέχει λάθη. Είμαι υπεύθυνος για κάθε ένα από αυτά τα λάθη. Αλλά δεν έπραξα με πρόθεση ούτε απέδωσα λανθασμένα τις πηγές από πρόθεση», πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή στο διαδίκτυο πληθαίνουν οι δημοσιεύσεις λαθών και παραλείψεων της διδακτορικής διατριβής του υπουργού Άμυνας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.