ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ν.Σ.Καν στο Canal+: “Από το Δεκέμβριο του 2009 μας ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου να αναλάβουμε δράση”

 

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή προκάλεσε δημοσίευμα της «Καθημερινής», που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «Canal+» και σύμφωνα με τον οποίο, τον Δεκέμβριο του 2009 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα επικαλείται ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου “Canal+” που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα και στο οποίο ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν φέρεται να αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του έθεσε την ιδέα προσφυγής στο Ταμείο, αναφορά που ο Γάλλος πολιτικός θεωρεί ως δείγμα της εμπιστοσύνης του Γ. Παπανδρέου στο πρόσωπό του.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Γ. Πεταλωτής ούτε διαψεύδει αλλά ούτε επιβεβαιώνει τη σχετική πληροφορία και αναφέρει τα εξής:

“Όλοι θυμόμαστε τις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τον πλέον άμεσο τρόπο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009.

Το μέγεθος του προβλήματος η Ν.Δ. το απέκρυπτε επιμελώς από όλους και αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές, μαζί με τις βίαιες αντιδράσεις των αγορών για την κατάσταση αυτή.

Με λεπτούς χειρισμούς, με ψυχραιμία και περίσσια αποφασιστικότητα, καταφέραμε σε εποχές πολύ δύσκολες για τη χώρα μας, να δημιουργηθεί η γνωστή λύση του τριμερούς μηχανισμού δανεισμού και στήριξης μας και η υπαγωγή μας σε αυτόν.

Αυτό που σήμερα είναι το ζητούμενο για την Ευρώπη, δηλαδή η δημιουργία ενός μόνιμου παρόμοιου μηχανισμού, εμείς το κατορθώσαμε, επιχειρώντας σ΄ ένα εξαιρετικά δύσκολο κλίμα αναξιοπιστίας για τη χώρα μας, έτσι όπως την παρέδωσε η Ν.Δ. και φθάσαμε σήμερα, απαλλαγμένοι από τις προσωρινές δανειακές μας ανάγκες, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Η πορεία αυτή ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη ήταν. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συμπυκνωμένης κατανόησης από τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή μας”.


           πηγη: defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.