ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για την "κρουαζιέρα" της τουρκικής κορβέτας «Mποντρούμ»

ImageΗ  πρόσφατη προκλητική «κρουαζιέρα» της τουρκικής κορβέτας στις Κυκλάδες φαίνεται να προκάλεσε τα αντανακλαστικά της ελληνικής διπλωματίας. Σε διάβημα προς την Άγκυρα πρόκειται να προβεί το ελληνικό ΥΠΕΞ  μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωση του από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για το περιστατικό. 
Ανοιχτό επίσης είναι και το ενδεχόμενο της άμεσης ενημέρωσης του ΝΑΤΟ για την τουρκική πρόκληση. Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κορβέτα «Mποντρούμ»  είχε ξεκινήσει προχτές από τη Σμύρνη, κινήθηκε βόρεια της Χίου και στη συνέχεια δυτικά των Ψαρών σε διεθνή ύδατα.
Ακολούθως η κορβέτα τήρησε νοτιοδυτική πορεία και εισήλθε εντός των ελληνικών εθνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Τήνου – Μυκόνου, ενώ κινήθηκε επί αρκετές ώρες ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων, χωρίς κάποιο ουσιαστικό λόγο.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Γ. Δελαβέκουρας «όταν υπάρχουν τέτοιες ενέργειες που συνιστούν προκλήσεις έναντι της Ελλάδας, δεν μπορεί να υπάρξει εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων», ενώ συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να καταλάβει (η Τουρκία) πως σε ένα πλαίσιο καλής γειτονίας και ευρωπαϊκής πορείας τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν».

πηγη: defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.