ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Σύλληψη 8 ανδρών των SAS στην Λιβύη - Περιπλέκεται η κρίση

Image   Η σύλληψη, πρώτη "επίσημη" σύλληψη που έχει ανακοινωθεί ποτέ μέχρι σήμερα, οκτώ ανδρών της επίλεκτης βρετανικής SAS από τους αντικαθεστωτικούς στην Λιβύη αποδεικνύει πόσο περίπλοκη και πόσο επικίνδυνη μπορεί να εξελιχθεί μία κατάσταση, όταν δεν υπάρχουν για μία ειδική δύναμη που δρα σε ξένο έδαφος διακριτοί φίλοι και εχθροί. Οι οκτώ άνδρες της SAS συνελήφθησαν στα ανατολικά της χώρας κατά την διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού "κατώτερου διπλωμάτη" μάλλον Βρετανού και αφού υποτίθεται ότι είχαν έρθει σε συνεννόηση με τους αντικαθεστωτικούς.  
Η ομάδα, που σύμφωνα με τις πληροφορίες αποτελείται την κλασική επιχειρησιακή ομάδα οκτώ ανδρών, είχε έρθει σε επαφή με τον διπλωμάτη και συνελήφθησαν κατά την κίνησή τους προς το ελικόπτερο. Είναι οι δεύτερη ομάδα ειδικών δυνάμεων πυ συλλαμβάνεται στην Λιβύη: Πρώτοι συνελήφθησαν από τους καθεστωτικούς τρεις Ολλανδοί Πεζοναύτες.

«Δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε, ούτε να διαψεύσουμε αυτήν την πληροφορία», τονίζει σε ανακοινωθέν του το Φόρεϊν Όφις. Επίσης δεν κατέστη δυνατή η επαφή, σε πρώτο χρόνο, με το υπουργείο Αμύνης.

Νωρίτερα, χθες, η ομάδα Αλληλεγγύη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Γενεύη και απασχολεί ικανό αριθμό λίβυων εκπατρισθέντων, δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς πως μία ομάδα «από οκτώ επίλεκτους» στρατιώτες είχε αιχμαλωτισθεί από τους αντικαθεστωτικούς. Τα αρμόδια βρετανικά υπουργεία είχαν αρνηθεί επίσης να σχολιάσουν την πληροφορία.

Η άφιξη Βρετανών καταδρομέων για την προστασία του διπλωμάτη «είχε εξοργίσει αρκετές προσωπικότητες της λιβυκής αντιπολίτευσης, που διέταξαν την κράτηση των καταδρομέων σε μία στρατιωτική βάση», τονίζουν στο δημοσίευμά τους οι Σάντεϊ Τάιμς.

Οι αντίπαλοι του Μουάμαρ Καντάφι «φοβούνται ότι εκείνος μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε απόδειξη για δυτική ανάμειξη προκειμένου να διασαλπίσει την υποστήριξη στο καθεστώς του, κεντρίζοντας το πατριωτικό συναίσθημα», υποστηρίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως οι βρετανοί στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στη Βεγγάζη, προπύργιο της εξέγερσης.
Πάνω στους SAS βρέθηκαν έξι επιθετικά τυφέκια, τέσερα πιστόλια, συσκευές GPS, δορυφορικά τήλέφωνα κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.