ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Οι ανθελληνες κυβερνουσαν παντα,εμεις δεν το βλεπαμε.

      Κοιτωντας πισω ειναι ευκολο για καποιον να καταλαβει τα λαθη του,να διαπιστωσει τι δεν εβλεπε να ερχεται,να νοιωσει οτι βολευτηκε στο ψεμα,στο να πιστευει οτι ολοι σκεφτομαστε με τον ιδιο τροπο,ανατριχιαζουμε με την ιδια ιδεα,οτι ολοι ακουμε τον εθνικο μας υμνο και νοιωθουμε οτι ανηκουμε σε αυτη την φυλη,την ιδια ολοι.
Μας βολευει να μην το κανουμε,σε ποιον αρεσει να νοιωθει οτι οσα πιστευε ηταν λαθος,ποιος παραδεχεται εστω και....
αργα οτι οι ιδεες του ηταν απλα ενα ονειρο που γκρεμιστηκε οταν ξυπνησε?
Τοσα χρονια αποδεχτηκαμε την σηψη σαν κατι φυσικο,υψωναμε σημαιακια και ζητωκραυγαζαμε,ολα εγιναν κομμα,τα σχολεια,ο στρατος,τα συνδικατα,οι φοιτητες,καθε χωριο και πολη ειχε τις κομματικες λεσχες της,βολευομαστε να πιστευουμε οτι ειμαστε μια ανθηρη χωρα,με προοπτικες επειδη μας το ελεγαν,δεν κοιταγαμε διπλα μας,στις γειτονιες μας που εκλειναν ολα τα εργοστασια,οι βιοτεχνιες,τα μικρομαγαζα.
Εμας ετσι κι'αλλοιως δεν μας αρεσε να αγοραζουμε απο εκει,θελαμε ρουχα σινιε,θελαμε εμπορικα κεντρα,θελαμε επωνυμες μαρκες,και ας εκλειναν δεκαδες βιοτεχνιες,εμεις δεν θα χαλιομαστε,ειχαμε βρει τον στοχο μας.

Καθε ενας που επαιρνε την εξουσια αλλαζε τα παντα,οχι προς το καλυτερο,αλλαζε η παιδεια,η οικονομικη πολιτικη,οι γραμματεις και οι φαρισαιοι,ομως μελλον δεν βλεπαμε,με την λιτοτητα ξυπναγαμε με φως στο τουνελ κοιμομαστε,ειχαμε την δουλιτσα μας,μας εδιναν καθε χρονο και ενα ευρω αυξηση την μερα και πορευομαστε.
Το ενα σκανδαλο μετα το αλλο,εγιναν σαν τα σηριαλ τα τηλεοπτικα,τοσο που αν δεν ακουγαμε για σκανδαλα νοιωθαμε οτι κατι δεν παει καλα,κατεστρεψαν τα ασφαλιστικα ταμεια,εκλεψαν τις περιουσιες πολλων με το χρηματιστηριο,οι μιζες πηγαιναν και ερχοντουσαν,οι μιζαδοροι μονο πηγαιναν και δεν ξαναερχοντουσαν,ολα καλα,ολα ωραια.

Και στις τελευταιες εκλογες παλι τυφλοι πηγαμε,αοματοι γυρισαμε,οσοι ψηφισαν το εκαναν για εναν λογο,για να κρατησουν την αυταπατη τους ακομη λιγα χρονια ζωντανη,δεν ηταν τυχεροι,κανεις μας δεν ηταν.

Και την βρηκαμε απο εκει που δεν το περιμεναμε,απο εναν χαζο,τιμιο αλλα χαζο,εξ'αλλου και στο ιδιο του το κομμα ετσι τον ελεγαν,μας την εφερε πισωπλατα την μαχαιρια,δεν μας πειραξε η χρεωκοπια,το ψεμα του μας πειραξε,το"λεφτα υπαρχουν"η υποσχεση που εμεινε στα λογια,δεν μας αρεσουν εμας αυτες οι υποσχεσεις,θελουμε να παιρνουμε οταν δινουμε και αυτος δεν το ειχε σκοπο να δωσει,για να παρει ειχε ερθει αλλα δεν το καταλαβαμε.

Εχουν παιχτει τεραστια παιχνιδια στις πλατες μας,αν τα μαθουμε καποια στιγμη ισως κολλησουν τα χερια μας ανοιχτα κοιτωντας προς το προσωπο μας,εχει μοιραστει και ξαναμοιραστει σε πεντε οικογενειες ο πλουτος της χωρας,δεν το γνωριζαμε?
Και απο εκει που ψαχναμε αφεντη...βρεθηκαμε με υπηρετη,και οχι δικο μας αλλα αλλων,και με σκοπο να καταντησει ολους εμας υπηρετες τους,και απογοητευμενοι σαν εραστες που η ερωμενη τους τους εδωσε τα παπουτσια στο χερι προσπαθουμε να συνελθουμε και να βαλουμε μια ταξη στην σκεψη μας,δυσκολο να σε παρατανε,θελει κουραγιο και αντοχες,δεν ειχαμε μαθει ετσι.

Γεματοι απο τις ενοχες που μας φορτωσαν,και απο τις δικες μας που ανακαλυψαμε ποσο ηλιθιοι ειμαστε πορευομαστε προς το αγνωστο,το μυαλο μπορει να συγκρατησει συγκεκριμενο αριθμο πληροφοριων και μας επεσαν πολλες και δεν τα καταφερνουμε.
Αν γυρισουμε πισω,οπως σε καθε παληα σχεση και ψαξουμε να βρουμε τα λαθη μας...μονο τοτε θα μπορεσουμε να αναζητησουμε μια νεα σχεση βασισμενη σε πραγματικα γεγονοτα και οχι σε φαντασιωσεις.

Εως τοτε θα μας κυβερνανε οι εχθροι της χωρας,αυτοι που κυβερνουσαν παντα,μονο που εμεις δεν το βλεπαμε.

ΠΗΓΗ:http://harrytsopanos.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.