ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησε! - Κτύπησαν τα Rafale (βίντεο)

Γαλλικά μαχητικά Rafale, προσέβαλαν τους πρώτους στόχους στο έδαφος, κοντά στην Βεγγάζη. Κτύπησαν άρματα μάχης. Συνολικά 20 Rafale, επιχειρούν στο εναέριο χώρο της Λιβύης. Επίσης φρουρούν τον εναέριο χώρο της Βεγγάζης, αναφέρουν πληροφορίες από το Παρίσι.
Η Γαλλία ανακοίνωσε μέσω του γενικού επιτελείου του στρατού της ότι εξαπέλυσε την πρώτη αεροπορική επίθεση κατά της Λιβύης σήμερα Σάββατο στις 18.45 (ώρα Ελλάδας).

Γαλλικό αεορσκάφος κατέστρεψε έναν πρώτο στόχο στη Λιβύη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού στρατού.

Επίσης η Γαλλία ζήτησε άδεια από τις ελληνικές αρχές για προσγείωση στη Σούδα 6 Mirage 2000-5 από το Κατάρ ειδικειμένων σε αποστολές κρούσης. Είναι από τα Mirage που υπήρξε πρόταση πώλησής τους στην Ελλάδα.
"Αρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν ήδη πάνω από την αφρικανική χώρα και παρεμποδίζουν τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη" ανακοίνωσε ο Ν.Σαρκοζί.


Σε δηλώσεις του μετά από την έκτακτη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ο Σαρκοζί είπε ακόμη ότι ο Λίβυος ηγέτης περιφρόνησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας και ότι είναι καθήκον να στηρίξουμε τον αραβικό λαό.
«Πρέπει να δράσουμε», πρόσθεσε, «σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη για να τερματίσουμε την "δολοφονική παράνοια" στη Λιβύη».
Καταλήγοντας, ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «ο Καντάφι μπορεί να έχει κατάπαυση του πυρός οποιαδήποτε στιγμή, αφού όμως τερματιστεί η βία»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.