ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Boμβάρδισαν την Λιβύη ορμώμενα από τον Άραξο τα βελγικά F-16A MLU...

Image         Βελγικά μαχητικά F-16A MLU, ορμώμενα από τον Άραξο βομβάρδισαν με επιτυχία στόχους εδάφους στην Λιβύη πριν λίγες ώρες. Είναι η πρώτη επιθετική ενέργεια που πραγματοποιείται από τα βελγικά αεροσκάφη που φιλοξενούνται στο ελληνικό έδαφος από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της διεθνούς συμμαχίας στη Λιβύη, στις 19 Μαρτίου.
"Ο στόχος αυτός επλήγη και καμία παράπλευρη απώλεια δεν διαπιστώθηκε", δήλωσε μια καλά ενημερωμένη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Belga. Το Βέλγιο έχει οκτώ αεροσκάφη F-16A MLU στον Άραξο  και όπως αποκάλυψε το defencenet.gr την εβδομάδα πριν την έναρξη των βομβαρδισμών ασκούντο σε ασκήσεις προσβολής στόχων εδάφους στο πεδίο βολής Καράβια στο Μυρτώο Πέλαγος.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, ο πρώτος σχηματισμός απογειώθηκε στις 14.30 ακι ο δεύτερος στος 15.00. Επέστρεψαν περίπου δυόμιση ώρες μετά.
Τα βελγικά αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με ατρακτίδιο κατάδειξης AN/AAQ-33 Sniper της εταιρείας Lockheed Martin, NVG, JHMCS και ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου.

Το φορτίο που μετέφεραν τα αεροσκάφη όταν εκτελούν αποστολές CAP είναι δύο βόμβες GBU-24 PAVEWAY IIΙ ή  GBU-10 PAVEWAY IΙ και το ατρακτίδιο AN/AAQ-33 Sniper.  
 
Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-24 PAVEWAY IIΙ
Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβες GBU-24 PAVEWAY IIΙ κατασκευάζεται από την εταιρεία Raytheon. Η συλλογή καθοδήγηση μπορεί να τοποθετηθεί σε βόμβες γενικής χρήσης Mk. 84 των 2000lb,  τη διατρητική BLU-109 των 2000lb, και την  BLU-116. Το μήκος της βόμβας με τη συλλογή είναι 4,32 μέτρα, η διάμετρος 370 χλστ, και η εμβέλεια άνω των 18 χλμ.
Η βόμβα GBU-24 χρησιμοποιείται κυρίως για την καταστροφή καλά προστατευμένων στόχων και στόχων υψηλής στρατηγικής σημασίας. Η κατάδειξη του στόχου με δέσμη Laser μπορεί να γίνει από το αεροσκάφος φορέα, από άλλο αεροσκάφος, από UAV, ή από καταδείκτη που βρίσκεται στο έδαφος. Η εμβέλεια της βόμβας εξαρτάται από την ταχύτητα του αεροσκάφους το ύψος άφεσης και την ταχύτητα του ανέμου.
Η βόμβα εισήλθε σε υπηρεσία το 1983 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα αεροσκάφη F-15E, F-16A MLU, F-16C Block 40/42, F-16C Block 50/52 CCIP, F/A-18,  Tornado, Eurofighter, Mirage 2000.

Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-10 PAVEWAY IΙ
Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-10 PAVEWAY IΙ κατασκευάζεται από την εταιρεία Raytheon και Lockheed Martin και εισήλθε σε υπηρεσία το 1976. Η συλλογή καθοδήγηση τοποθετείται σε βόμβες γενικής χρήσης Mk. 84 των 2000lb, και τη διατρητική BLU-109Β των 2000lb η οποία έχει μήκος 3,84 μέτρα διάμετρο 460 χλστ και εμβέλεια άνω των 14,8 χλμ.
Η καθοδήγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζεται στις βόμβες GBU-24.

Η σημερινή επίθεση αποτελεί επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του defencenet.gr, ότι ο πραγματικός σκοπός των βελγικών F-16 είναι ο βομβαρδισμός και για ον λόγο αυτό ασκούντο στο ελληνικό πεδίο βολής.
Από τη Σούδα απογειώθηκαν Νορβηγικά και Γαλλικά αεροσκάφη τα οποία επίση έπληξαν στόχους στη Λιβύη. Τα Mirage 2000 του Κατάρ, έκαναν εναέριες περιπολίες.    

 
Στο μεταξύ στο Παρίσι το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα επιδρομές εναντίον λιβυκών θωρακισμένων οχημάτων και "μιας μεγάλης αποθήκης πυρομαχικών". 

  
Οι επιδρομές έγιναν στις περιοχές της Μισράτα και του Ζιντάν, στη Δυτική Λιβύη, διευκρίνισε το Γενικό Επιτελείο. 

Τουλάχιστον τέσσερις δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας Τρίπολη, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ.
Οί δημοσιογράφοι του Ρόιτερ, που βρίσκονταν στο κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας, αναφέρουν ότι η λάμψη από μία από τις τέσσερις εκρήξεις, φώτισε το νυχτερινό ουράνιο θόλο στο νότιο τμήμα της πόλης.


Πηγη: defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.