ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ

    Ξανά υπό τον έλεγχό τους έθεσαν μετά από βίαιες συγκρούσεις με αντικαθεστωτικούς οι δυνάμεις τουΜουαμάρ Καντάφι την πόλη Μπρέγκα στα ανατολικά της χώρας. Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόληΑτζνταμπίγια...
Οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη προελαύνουν στα ανατολικά, την ώρα που οι ΗΠΑ προχωρούν σε επίδειξη δύναμης μετακινώντας πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και εξετάζοντας το ενδεχόμενο επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη ή ακόμα και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι αεροδρόμια στην περιοχή Μπρέγκα κατελήφθη από υποστηρικτές του Καντάφι.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Τζον Σίμπσον, περίπου 100 οχήματα προελαύνουν προς την πόλη Ατζνταμπίγια.

Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη, σύμφωνα με το Al Jazeera, καθώς και αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή.

Οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη. Την Μπρέγκα υπερασπίζονταν ελάχιστα άτομα, ελαφρά οπλισμένα, ωστόσο, η Ατζνταμπίγια φυλάσσεται από ισχυρότερες αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Σε μία άλλη εξέλιξη, έκρηξη βυτιοφόρου προκάλεσε πανικό στην Τρίπολη. To βυτιοφόρο τυλίχτηκε στις φλόγες και ανετράπη. Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, επιχειρώντας να σβήσουν τη φωτιά.

Κάτοικοι της πόλης επιτέθηκαν σε ξένους δημοσιογράφους που έφτασαν στο σημείο. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για σαμποτάζ ή για ατύχημα.

Παράλληλα, πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, πολύ κοντά στη Λιβύη, στέλνουν οι ΗΠΑ σε μια επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, με το «βλέμμα» στον Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος εξακολουθεί να αντιστέκεται στις διεθνείς πιέσεις να παραιτηθεί.
Τα USS Kearsarge και USS Ponce διαπλέουν τη Διώρυγα του Σουέζ, προερχόμενα από την Ερυθρά Θάλασσα. Στην περιοχή βρίσκεται και το USS Enterprise.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι τα πλοία αποστέλλονται, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, τόνισε, ωστόσο, ότι «δεν αφαιρούμε καμία επιλογή από το τραπέζι».

Ένα από τα σχέδια που εξετάζονται είναι εκείνο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον λιβυκό εναέριο χώρο, ώστε να μην μπορούν να πετάξουν τα λιβυκά μαχητικά για να βομβαρδίσουν τους εξεγερμένους.

Στο μεταξύ, οι ηγέτες των αντικαθεστωτικών συζητούν την πιθανότητα να ζητήσουν αεροπορικές επιδρομές από ξένες χώρες, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Η χώρα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση με δεκάδες χιλιάδες ξένους πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί στα δυτικά σύνορά της, σε μια προσπάθεια να περάσουν στην Τυνησία. Παράλληλα ο ΟΗΕ κάνει έκκληση για βοήθεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.