ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: Στο νοσοκομείο τα 3 πρώτα θύματα της ραδιενέργειας

   Τραγωδία δίχως τέλος σημειώνεται στην Ιαπωνία καθώς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στον πυρηνικό αντιδραστήρα του εργοστασίου Fukoushima Daiichi, 
240 χιλιόμετρα βόρεια από το Τόκυο της Ιαπωνίας, η χώρα συνεχίζει να κλωνίζεται απο μετασεισμικές δονήσεις. Πρίν από λίγη ώρα μάλιστα εκδηλώθηκε μετασεισμός 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο το σημείο της έκρηξης, ενώ οι αρχές δεν έχουν άρει μέχρι στιγμής την προειδοποίηση για κίνδυνο εκδήλωσης νέου τσουνάμι.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι 9.500 άτομα της παραθαλάσσιας πόλης Minamisanriku αγνοούνται αυτή την ώρα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο 3 άτομα έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο από την ραδιενέργεια που εκλύθηκε κατά την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί σημειώθηκε έκρηξη σε πυρηνικό αντιδραστήρα του εργοστασίου Fukoushima Daiichi, μετά από μετασεισμική δόνηση. Στους τέσσερις ανέρχονται οι τραυματίες της έκρηξης, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Σε ανησυχιτικά επίπεδα διαμορφώνεται η ραδιενέργεια που εντοπίζεται πάνω από την περιοχή του εργοστασίου, καθώς η ποσότητα που εκλύθηκε σε μία ώρα από τον ιαπωνικό πυρηνικό αντιδραστήρα Φουκουσίμα Νο1, αντιστοιχεί στο ανώτατο ετήσιo αποδεκτό όριο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Kyodo. Άλλωστε, απόδειξη αυτού αποτελεί και το γεγονός ότι οι αρχές προχώρησαν σε επιμήκυνση της ζώνης εκκένωσης σε 20 χλμ. από τα 10 χλμ. που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε δέκα λεπτά πριν τα λευκά σύννεφα καλύψουν το πυρηνικό εργοστάσιο, όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της χώρας ενώ σημειώνει ότι άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια της έκρηξης. Οι αρχές της Fukushima αναφέρουν ότι κατέρρευσε η οροφή του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται πυρηνικοός αντιδραστήρας ενώ εξετάζονται τα αίτια.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι αρχές της χώρας για κίνδυνο διαρροής μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας, μετά το φονικό σεισμό ισχύος 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Πάνω από 1.3000 νεκροί είναι ο έως τώρα απολογισμός του μεγαλύτερου σεισμού που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιαπωνία και του τσουνάμι των 10 μέτρων που ακολούθησε και σάρωσε την χώρα.

Λίγο νωρίτερα οι ιαπωνικές αρχές προειδοποιούσαν για κίνδυνο τήξης των πυρηνικών αντιδραστήρων μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε το φονικό τσουνάμι, εφησυχάζοντας παράλληλα για περιορισμένο κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας. Οι αρχές έδιναν μάχη για να περιορίσουν την αυξημένη πίεση στους αντιδραστήρες ενώ το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο εφησύχαζε λέγοντας ότι δεν κρίνεται αναγκαία η επέκταση του χώρου εκκένωσης που έχει δημιουργηθεί γύρω από την περιοχή του εργοστασίου.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.