ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΦΕΡΝΟΥΝ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ» ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

arrosties-1-nai


Οι μετανάστες φέρνουν μαζί τους και "ξεχασμένες" αρρώστιες, όπως η ελονοσία και η φυματίωση, σύμφωνα με έρευνες του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Συγκεκριμένα, ένας στους δύο λαθρομετανάστες (ποσοστό 47%) έχει φυματίωση, μια σοβαρή μεταδιδόμενη ασθένεια του αναπνευστικού που τείνει να εκλείψει στον ελληνικό πληθυσμό, αλλά που είναι ευρέως διαδομένη στον πληθυσμό των αλλοδαπών που ζουν παράνομα στη χώρα μας.
Εξίσου υψηλό ποσοστό (35, 29%) μεταναστών είναι φορείς της ηπατίτιδας Β. Επίσης, λαθρομετανάστες στην περιοχή του Έβρου διαγνώστηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, 60%, με τυφοειδή πυρετό, μια σοβαρή μολυσματική νόσο που μεταδίδεται ταχύτατα μέσω της λήψης τροφής και νερού.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ χαρακτηρίζουν τους παράνομους μετανάστες ως μετακινούμενες «βόμβες» για τη δημόσια υγεία, που κινδυνεύουν μάλιστα να εκραγούν οπουδήποτε, δεδομένης της υψηλής κινητικότητας που καταγράφεται σε αυτούς τους πληθυσμούς.
Ανησυχητική είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά και την ελονοσία, επίσης «ξεχασμένη» ασθένεια τουλάχιστον για την Ευρώπη – διότι ενδημεί στην Αφρική και την Ασία. Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα ελονοσίας στη χώρα μας, με την περιοχή της Λακωνίας να έχει τους περισσότερους νοσούντες, ενώ ακολουθούν η Αττική, η Εύβοια, η Λάρισα, η Βοιωτία. 

πηγη: liako.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.