ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ο ΥΠΕΘΑ ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ


technic_f_16_13-1-nai


Οι φωστήρες του υπουργείου ΠροΠο θα επέτρεπαν σε Τούρκους να αλωνίζουν στις αεροπορικές βάσεις για την επόμενη πενταετία. Άμεση λύση στο ζήτημα της ανάληψης της δασοπυρόσβεσης από τουρκικές εταιρείες έδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συμφερόντων πάνω από την Ελλάδα.
Το όλο θέμα προέκυψε μετά την απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να καταφύγει στην Υπηρεσίας Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ (NAMSA) για την ανάδειξη αναδόχου με αντικείμενο την μίσθωση 12 ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό.
Αντιθέτως, σπαταλήθηκαν πολύτιμοι πόροι αφού η NAMSA αμείβεται προκαταβολικά για να διεξάγει τον διαγωνισμό με αποτέλεσμα η ελληνική κοινή γνώμη να ενημερώνεται σήμερα από τουρκικές εφημερίδες ότι στο διαγωνισμό αναδείχθηκε μειοδότης εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, προφανώς με την έμπρακτη συνδρομή της MIT, η οποία στο πλαίσιο του διευρυμένου ρόλου της έχει αναλάβει την πληροφοριακή (και όχι μόνο) υποστήριξη τουρκικών εταιρειών που επιθυμούν οικονομική διείσδυση σε συγκεκριμένες περιοχές ενδιαφέροντος!
Η ανάληψη της δασοπυρόσβεσης από τουρκική εταιρεία μεταφράζεται σε απεριόριστη πρόσβαση των υπαλλήλων της σε διάφορα αεροδρόμια, πολλά από τα οποία είναι είτε αποκλειστικώς στρατιωτικά είτε διπλού ρόλου. Στα τελευταία σταθμεύουν πάντα στον στρατιωτικό τομέα και ανεφοδιάζονται με καύσιμα από στρατιωτικές μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ή της Αεροπορίας Στρατού.
Φαίνεται πως κάποιοι φωστήρες στην Κατεχάκη που υποτίθεται ότι είναι αρμόδιοι για την Εθνική Ασφάλεια, αγνοούν ακόμα και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την αδιάλειπτη υπονομευτική δράση του τουρκικού κράτους κατά της χώρας μας. Φυσικά, η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου οφείλει να αναζητήσει και να καταλογίσει πειθαρχικές ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. 

πηγη: strategyreports


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.