ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Μόσχα τράβηξε το αυτί της Άγκυρας




ΕΝΤΟΝΑ αντέδρασε η Μόσχα για κινήσεις της Τουρκίας, που θεωρούνται ως αντιρωσικές ενέργειες. Το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι, αναφέρει ότι ο Επιτετραμμένος της Τουρκίας στη Μόσχα, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη διεξαγωγή διεθνούς αντιρωσικού συνεδρίου, στις 12 και 13 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο Επιτετραμμένος της Τουρκίας στη Ρωσία κλήθηκε στην Δ΄ Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων. «Στις 12 και 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη σειρά εκδηλώσεων αντιρωσικού χαρακτήρα, στη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν απαράδεκτες δηλώσεις για τη Ρωσία και για την ηγεσία της», δήλωσε ο κ. Λουκασέβιτς, υπογραμμίζοντας το γεγονός, ότι «οι συναθροίσεις αυτές έγιναν με την ανεκτικότητα των τουρκικών Αρχών». «Προκαλεί απορία το περιεχόμενο της αποκαλούμενης «διακήρυξης» του συνεδρίου, στην οποία γίνεται λόγος για «υποστήριξη του αγώνα εναντίον της Ρωσίας και των συνεργών της και απευθύνεται χαιρετισμός σε όλους τους μουτζαχεντίν, με επικεφαλής τον Ντοκού Ουμάροφ, που συνεχίζουν την ιερή αποστολή τους στα όρη του Καυκάσου», τόνισε ο κ. Λουκασέβιτς, προσθέτοντας, ότι και σε άλλο παρόμοιο συνέδριο, το οποίο έγινε και πάλι στην Τουρκία στις 12 Μαΐου, «οι σύνεδροι κάλεσαν για διοργάνωση διαδηλώσεων στη Μόσχα, επ΄ευκαιρία της αποκαλούμενης γενοκτονίας των Τσερκέσων».
«Η διεξαγωγή στην Τουρκία εκδηλώσεων, των οποίων οι συμμετέχοντες απειλούν άμεσα την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και την ασφάλεια των πολιτών της είναι απαράδεκτη», υπογράμμισε ο κ. Λουκασέβιτς, προσθέτοντας, ότι «τέτοιες εκδηλώσεις επισκιάζουν το κλίμα της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας και πρέπει να απωθηθούν εκ μέρους των Αρχών της Τουρκίας».

πηγη: pentapostagma.gr

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΥΨΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ. ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ?
ΜΕΜΕΤΙΑ,ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΟΛΥΒΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.