ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ. ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ


yjkktyjt         Επιτέλους έχουμε ξεκάθαρα το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτα θα καταργηθεί στο σύνολό του το μημόνιο και το πρώτο και το δεύτερο και μετά θα γίνει συμφωνία για νέο μνημόνιο. Δεν θα διαπραγματευτούν δηλαδή κάποια τμήματα του υπάρχοντος.
Συμπεράσματα.
1. Αφού θα καταργηθεί το μνημόνιο, που αποτελεί τους όρους με τους οποίους μας δανείζουν α) η ευρωπαϊκή τράπεζα, β) το ΔΝΤ, γ) όλα τα κράτη της ευρωζώνης,  θα σταματήσει άμεσα βη ροή του χρήματος της δανειακής σύμβασης απέξω.
2. Αφού θα αρχίσουν οι συζητήσεις για νέο μνημόνιο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη που είναι α) η ευρωπαϊκή τράπεζα, β) το ΔΝΤ, γ) όλα τα κράτη της ευρωζώνης, θα χρειαστούν τουλά;χιστον έξη μήνες για νέα συμφωνία. Για έξη μήνες δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ.
3. Οι μισθοί και συντάξεις θα προέλθουν από νέα χαράτσια, που τα περισσότερα δεν θα μπορούν να πληρωθούν αφού δεν υπάρχει σαλιο.
4. Aφού όλα τα λεφτά θα πάνε σε μισθούες και συντάξεις το δημόσιο δεν θα πληρώνει, επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις, μηχανικούς, γιατρούς, φαρμακοποιούς, φυσιοθεραπευτές, οδοντιάτρους και όλους όσους γενικά τους χρωστάει λεφτά.
Αυτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και απόλυση πάνω από 500.000 ατόμων στον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα και κατάργηση της παροχής υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων στον κόσμο.
Για να μην νομίζετε για παράδειγμα ότι οι φαρμακοποιοί για την κονόμα τους δεν δίνουν πια φάρμακα με πίστωση στον κόσμο, να εξηγήσουμε ότι ο άρρωστος παίρνει δωρεάν το φάρμακο και το κράτος πληρώνει τον φαρμακοποιό, που με τη σειρά του πληρώνει το φάρμακο στην αποθήκη, που με τη σειρά της πληρώνει το φάρμακο στο εργοστάσιο κατασκευής, που με τη σειρά του πληρώνει εκείνους που του προμηθεύουν τα υλικά. Αφού το κράτος δεν δίνει τα λεφτά, όλη η αλυσίδα καταρρέει και όλοι είναι αντιμέτωποι με το νόμο γιατί δεν υτπάρχει χρήμα να ξεχρεώσουν ο ένας τον άλλο.
5. Αφού όλα τα έσοδα του κράτους θα πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις, δεν θα πληρώσει το κρά;τος τις δόσεις στο εξωτερικό και θα πάμε σε άτακτη χρεωκοπία και επιστροφή αναγκαστικά στη δραχμή. Εκεί τελείωνουν όλα. GAME OVER.
Δεν απάντησαν όμως οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αν θα επαναφέρουν αυτόματα τις αποδοχές των εργαζομένων στα επίπεδα που έδινε η Νέα Δημοκρατία, αφού θα κόψουν το μημόνιο. Εκεί ξαναδαγκάθηκαν, γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό και το μόνο που θα κάνουν θα είναι να κάνουν ένα νέο μνημόνιο με νέα χαράτσια ακόμη μεγαλύτερα και βάζοντας μεγαλύτερους φόρους που θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση και την τελική καταστροφή..
Με δύο κουβέντες για να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις δεν λειτουργεί τίποτε άλλο.
Η μέθοδος επομένως του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά του μνημονίου, απλά επιταχύνει την καταστροφή.
Για να λειτουργήσει το κράτος πρέπει να επιτευχθεί μείωση των χρημάτων που το κράτος πληρώνει στους δανειστές κα΄θε χρόνο για να περισέψουν χρήματα για να λειτουργήσει ο ιδιωτικός τομέας που πρέπει να έχει κέρδη που θα φορολογηθούν, αφού πέρισυ 7 στις10 επιχειρήσεις είχανε ζημιά και όχι μόνο δεν θα πάρει από αυτές τίποτε το κράτος αλλά θα πρέπει να επιστρέψει το 80% του φόρου που είχε πάρει σαν προκαταβολή.
Ακούγοντας τους συμπαθείς κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ, να μιλούν στην τηλεόραση, καταλαβαίνει κανέις ότι έχουν χάσει την μπάλα, πριν καν την δουν.
Το μόνο που γίνεται είναι να έχει μεταφερθεί όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ της μίζας και του ρουσφετιού σε νέο σπίτι το οπποίο και σκοπεύει να καταλάβει, υποσχόμενο τα πάντα σε όλους διαδίδοντας ότι ψέμα θέλεις, για να μαζέψει τις ψήφους των αφελών, λέγοντας μέχρι και ότι ο Τσάβες και ο Πούτιν θα μας δίνουν δωρεάν πετρέλαιο, δωρεάν πίτσες στα σπίτια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς που αν το ακούσουνν οι πέντε έξη σοβαροί άνθρωποι που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ θα τους φύγουν τα μαλιά που ήδη έχουν ασπρίσει από το άγχος της τυχόν ανάληψης της εξουσίας.
Ευχόμαστε η οικονομική μας ανάλυση να μην είναι ακριβής και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι μαγικό και να ξυπνήσουμε όλοι χαλαροί.
Οικονομικά λάθη όμως μέχρι τώρα, δεν έχουμε κάνει ΠΟΤΕ.
Δεν λέμε ότι τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν να ελαφρύνουν τον αβάσταχτο πόνο των Ελλήνων από τις ενέργειες του δίδυμου Παπανδρέου Βενιζέλου. Απλά δεν μπορούν να βρούν λεφτά χωρίς να αφήσουν τι επιχειρήσεις να ανθίσουν να βγάλουν κέρδη και να φορολογηθούν. Το μόνο που μπορούν να κάνουν, αφού με την κατάργηση του μνημονίου δεν θα παίρνουν δεκάρα απέξω, είναι να κατάσχουν, στην κυριολεξία, με την μορφή χαρατσιών, ότι έχουν και δεν έχουν οι Έλληνες, αλλά όλα αυτά θα κρατήσουν για ένα χρόνο. Μετά τετέλεσται.

πηγη: liako.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.