ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο Α. Σαμαράς διέγραψε τον βουλευτή Σωτήρη Χατζηγάκη από τη Νέα Δημοκρατία

         

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της ΚΟ όπου είχαν διαφανεί οι έντονες αντιρρήσεις για τη νέα κυβέρνηση
- Ο κ. Χατζηγάκης είχε κάνει λόγο για ακροδεξιά σταγονίδια μέσα στη Νέα Δημοκρατία που την αλλοιώνουν
- Δεν εκλήθη καν ο βουλευτής Τρικάλων να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις
- Νωρίτερα ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει για χούντα αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση

Με μία απόφαση που δεν έχει λογική εξήγηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε τη διαγραφή από το κόμμα του βουλευτή, Σωτήρη Χατζηγάκη και πρώην υπουργού στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.

Είχε προηγηθεί μία θυελλώδης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου πολλοί εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τη νέα κυβέρνηση και φυσικά για τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση.

Ο  Σωτήρης Χατζηγάκης μπάινοντας στην Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, μίλησε για «ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια της ΝΔ», τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, «με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».

Αυτή ακριβώς η δήλωση ήταν η αιτία που ο κ. Σαμαράς αποφάσισε τη διαγραφή του, αλλά η υπόθεση δεν βγάζει νόημα, καθώς η δήλωση η συγκεκριμένη θεωρήθηκε απάντηση προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Καμμένου που είχε κάνει λόγο για χούντα αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση, προειδοποιώντας μάλιστα πως δεν θα της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Είναι απορίας άξιο πώς ο κ. Σαμαράς δεν αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Καμμένου που δεν θα ψηφίσει τη νέα κυβέρνηση στην οποία μετέχει και η Νέα Δημοκρατία, αλλά τον κ. Χατζηγάκη που εναντιώθηκε στις δηλώσεις του κ. Καμμένου.

Ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός, όπως λένε στη λεωφόρο Συγγρού, είχε εδώ και καιρό δοκιμάσει τις αντοχές και τις ανοχές της ηγεσίας της ΝΔ, την οποία, πολλές φορές είχε αμφισβητήσει, καλώντας την επιδείξει μια πιο συναινετική λογική απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση αυτή ήρθε σαν κευρανός και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα προκαλέσει σωρεία εσωκομματικών αντιδράσεων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Τρικάλων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη “ακροδεξιών σταγονιδίων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη.

Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη “τάσεων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τον κ. Σ. Χατζηγάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας». 

πηγη: newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.