ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

tourkia_syria-1-nai         


Μετά την επίθεση Σύρων, υποστηρικτών του Άσσαντ, στην τουρκική Πρεσβεία και το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, ο Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους. Ήδη απομακρύνθηκαν οι οικογένειες των διπλωματών, ενώ έχει δώσει την άδεια να συνέρχεται σε τουρκική έδαφος η συριακή αντιπολίτευση (αίτημα που αρνήθηκε ο Μεντβέντεφ).
Φαίνεται, ότι για να μη αντιπαρατεούν με τους Ρώσους οι Αμερικανοί, έδωσαν το πράσινο φως στην Τουρκία για δράσεις προς ανατροπή του καθεστώτος Άσσαντ. Έτσι βρήκε αφορμή ο Ενρτογάν να οξύνει τα πνεύματα. Το Geopolitics γράφει ότι απευθυνόμενος τον Πρόεδρο της Συρίας με το μικρό του όνομα, ο Ερντογάν δήλωσε:
“Μπασάρ, εσύ που έχεις χιλιάδες πολίτες στη φυλακή, πρέπει να βρεις και εκείνους που έκαψαν την τουρκική σημαία και να τους τιμωρήσεις. Θέλω να ξεκαθαρίσω στο καθεστώς Άσσαντ πως η ιστορία λέει πως όσοι επιτέθηκαν στη τουρκική σημαία έλαβαν τη σχετική απάντηση”.
Σιγά τα αίματα, λέμε εμείς. Έχουμε κάποιες τουρκικές σημαίες λάφυρο στο Πολεμικό Μουσείο.
Από τη πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, προειδοποίησε τον Μπάσαρ αλ Άσαντ πως στην περίπτωση που παρατηρηθούν ξανά παρόμοια φαινόμενα η αντίδραση της Τουρκίας δεν θα είναι η ίδια, αλλά πολύ σκληρότερη.

πηγη: liako.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.