ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ!



ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!


           


ΧΙΟΣ - Αιμίλιος Πολυγένης - ΡΟΜΦΕΑ (15.22)

Έφτασε πριν λίγα λεπτά στη Χίο ο νέος μητροπολίτης του νησιού σεβασμιώτατος κ. Μάρκος.

Ο μητροπολίτης Χίου αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους που τον μετέφερε μετέβη στο Κάστρο του νησιού όπου σφαγιάστηκε ο Εθνομάρτυρας μητροπολίτης Χίου Πλάτων Φραγκιάδης μαζί με 200 μοναχούς λίγο μετά την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία του νησιού με συγκίνηση και με μυρσίνες στα χέρια, τον νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε κλήρος και λαός της Χίου αναφωνώντας ΆΞΙΟΣ!

Τον Μητροπολίτη Χίου καλωσόρισε στο νησί ο Δήμαρχος, τον οποίο ο Μητροπολίτης προσέφερε μια Καινή Διαθήκη.

Ο Μητροπολίτης Μάρκος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία της Χίου, ένα νησί αγιασμένο από τα αίματα των Πρωτομαρτύρων και ευλογημένο από το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Μητροπολίτης Χίου με δάκρυα στα μάτια, τόνισε: "Στη Χίο είδα για πρώτη φορά λαμπριάτικο το φως του ηλίου, από γονείς Χριστιανούς Ορθόδοξους και Έλληνες".

"Εδώ βαπτίστηκα Χριστιανός, κοινώνησε για πρώτη φορά το Σώμα και Αίμα του Χριστού μας, και απέθεσα στο πετραχήλι του παπά Βαγγέλη Λώρου το βάρος των σφαλμάτων μου", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκος.

Επίσης ανέφερε ότι "εδώ έμαθα τα πρώτα μου γράμματα, εδώ περπάτησα και μίλησα με ανθρώπους. Εδώ δέχθηκα την χάρη της Ιερωσύνης από τον μακαριστό Γέροντα μου, Μητροπολίτη Χίου κυρό Διονύσιο, τον Αρχιερέα με την Αρχοντική καρδιά".

"Από εδώ κλήθηκα να διακονήσω την ανώτατη διοικητική αρχή της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Ι.Σ., και εδώ επέστρεφα επί 11,5 χρόνια σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο με δικές μου δαπάνες, μέσα πολλές φορές από αντίξοες καιρικές συνθήκες", υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Χίου.

Κλείνοντας ο λόγιος Ιεράρχης, τόνισε: "Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο, τον πονώ αυτό τον τόπο, τον λατρεύω αυτό τον τόπο. Εδώ ήλθα να ζήσω, εδώ ήλθα να διακονήσω και εδώ ήλθα να πεθάνω".
Μέσα στην μαυρίλα της ΧΟΥΝΤΑΣ που βιώνουμε, η εικόνα του Μητροπολίτη Μάρκου ΝΑ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, μας προκαλεί ρίγη συγκίνησης και ψυχικήε ανάταση!

Τη σημαία που προδίδουν οι προδότες πολιτικάντηδες, νέοι Ιεράρχες την σέβονται και την τιμούν, μιλώντας παράλληλα για Ελλάδα και Ορθοδοξία!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Σεβασμιώτατο Χίου, αν και είμαστε σίγουροι πως θα την έχει, αφού "η καλή μέα απ'το πρωί φαίνεται"!


πηγη: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.