ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ενεργοποίηση ρωσικού ραντάρ που στοχεύει το ΝΑΤΟ


Image        Ο πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev έδωσε την εντολή ενεργοποίησης ενός κύριου σταθμού ραντάρ πέρα του ορίζοντα (OTH) για την προστασία από επίθεση βαλλιστικών πυραύλων στην που μπορεί να προέρχονται από την Ευρώπη και τον Ατλαντικό.
 Ο πρόεδρος της Ρωσίας έφθασε προσωπικά στο πιο δυτικό άκρο της Ρωσίας στο Καλίνινγκραντ όπου του υπεβλήθη αναφορά από το διοικητή των διαστημικών αμυντικών δυνάμεων της Ρωσίας (Space Defense Troops) ότι ο σταθμός ραντάρ ήταν έτοιμος για λειτουργία. Μετά την αναφορά ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε την εντολή για ενεργοποίηση του ραντάρ.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Medvedev δήλωσε ότι το ραντάρ είναι ένα καθαρό μήνυμα της Μόσχας σε όλες τις δυτικές χώρες ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει στις απειλές που θα προέρχονται από την ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα.
«Αναμένω ότι το ότι αυτό το βήμα θα εκληφθεί από τους δυτικούς μας συνεταίρους ως η πρώτη ένδειξη ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να απαντήσει κατάλληλα στην απειλή ενάντια στην στρατηγικές μας πυρηνικές δυνάμεις που προέρχεται από την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

πηγη: defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.