ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ» ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)

merkel-1-nai         


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ – ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΨΑΛΑ.




Όταν ένας λαός «εκλέγει» ηγέτες που τον κατεξευτελίζουν πρέπει να νιώσει ενοχή και να κλάψει πικρά για τις επιλογές του, αν θέλει να ανορθωθεί. Στα καφενεία παριστάνουμε όλοι τον έξυπνο, κρίνουμε με ευκολία χωρίς να γνωρίζουμε τα δεδομένα, πιστεύουμε όσα μας αρέσουν και αντί να συναισθανθούμε την ευθύνη μας, κλαψουρίζουμε μετά ότι μας πρόδωσαν.
«Κάθε λαός είναι άξιος της ηγεσίας του», έγραψε ο Πλάτων και στη δημώδη γραμματεία έγινε «τοιούτος λαός τοιούτοι του πρέπουν άρχοντες». Και βέβαια το παγκόσμιο σύστημα κατευθύνει τους λαούς προς την πορεία που θέλει, με τα σατανικά θάλεγα μέσα που διαθέτει, αλλ’ αν μόνον αυτό φταίει, κάποιος πρέπει να μου εξηγήσει γιατί δεν πέφτουν όλοι στην παγίδα.

Υπάρχουν πολλοί που προϊδεάζουν για τις καταστάσεις που θα έρθουν, που προειδοποιούν τους άλλους να μη παγιδευτούν, που παλεύουν για το κοινωνικό σύνολο, αλλά τους μέμφονται, ώσπου να έρθει η δικαίωση. Αλλά τότε είναι αργά.
Ίσως είναι ευκαιρία αυτή η καταστροφή για να αναδειχθεί κάτι καλό. Όπως μετά το κάψιμο του δάσους βγαίνουν σε λίγο καιρό τα χορταράκια και ξαναπρασινίζει ο τόπος, μπορεί το βαρύ χτύπημα που θα δεχτούμε (δεν ήρθε ακόμη) να μας κάνει να συνέλθουμε. Και να πετάξουμε ό,τι παλιό και άχρηστο, για ένα νέο ξεκίνημα.
Ποτέ, μα ποτέ, δεν εξαφανίστηκαν λαοί για οικονομικούς λόγους. Ποτέ, μα ποτέ, δεν κατέρρευσαν αυτοκρατορίες λόγω δημοσιονομικής κακοδιαχείρισης. Λόγω της σήψης της κοινωνίας χάθηκαν. Το φάρμακο για να μη οδηγηθούμε στην εξαφάνιση, υπάρχει. Όταν οι Εφέσιοι βρέθηκαν στην ίδια άθλια κατάσταση ρώτησαν τον Ηράκλειτο, τι έπρεπε να κάνουν με τη διαφθορά και ανικανότητα των πολιτικών τους. Η απάντηση ήταν: «Άπαντας απάγξασθαι, ανήβειν καταλιπείν» = «Κρεμάστε τους όλους, και δώστε την εξουσία στα παιδιά» (άνηβος = πριν από την ήβη / έφηβος = μετά την ήβη).
Σήμερα δεν κρεμούν τους πολιτικούς που εμπαίζουν τους λαούς. Τους στέλνουν όμως στο σπίτι τους. Και είναι παράλογο να αναμένουν οι Έλληνες σωτηρία από αυτούς που τους εκμεταλλεύθηκαν. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει, ώστε αφενός να σταλούν στο σπίτι τους οι «κηπουροί», αφετέρου να αναδειχθούν οι έντιμοι. Υπάρχουν. Αλίμονο αν δεχθούμε ότι οι Ελληνίδες μάνες έπαψαν να γενούν άνδρες. Δ.Κ.
Υ.Γ. Δείτε το βίντεο (από την εκπομπή "΄Ολα 11") με την απαξίωση του Έλληνα πρωθυπουργού, εκπροσωπούντος τον ελληνικό λαό.


πηγη: liako.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.