ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ

liakopoulos                 Σήμερα το πρωί, παρακολουθώντας την εκπομπή των δύο φίλων μου, του Μάνου και του Ιορδάνη στο ΜEGA, είδα για μια ακόμη φορά την ελληνική πραγματικότητα και την σύγχρονη ελληνική ψυδαίσθηση, μέσα στην οποία σμιλεύεται το σκεπτικό δράσης και ύπαρξης των παιδιών μας.
Έφεραν σαν καλεσμένο έναν Έλληνα, που στήνει και οργανώνει επιχειρήσεις και γενικά μπίζνες στο εξωτερικό.
Τους μίλησε για την "τρέλα" και την ευρηματικότητα του Έλληνα και τους είπε ότι πρέπει να δοθεί ένα νέο σκεπτικό στον τρόπο δράσης των Ελλήνων μέσα στην Ελλάδα και ότι πρέπει να τους δοθεί ένα όραμα για να δημιουργήσουν και να στήσουν μπίζνες και να καταλάβουν και να παραδειγματίσουν οικονομικά την Ευρώπη.
Η άμεση αντίδραση του Ιορδάνη, που είναι συντηρητικός σε σχέση με τον πιό "φευγάτο" Μάνο, ήταν να πεί: "Πως είναι δυνατόν να περιμένουμε να το κάνει αυτό ο δημόσιος υπάλληλος, όταν του μειώνουμε διαρκώς τον μισθό".
Εδώ είναι φίλοι μου το μεγάλο μυστικό και της πλύσης εγκεφάλου, αλλά και της απελευθέρωσης. Πλύσης εγκεφάλου που έχει κάνει πολλούς από εμάς να θέλουνε να είναι κάπου υπάλληλοι, να παίρνουνε ένα συγκεκριμένο ποσό, βρέξει χιονίσει και να προσπαθούνε με αυτό να ανταπεξέλθουνε στα πάγια και έκτακτα έξοδά τους. Όσον αφορά το μυστικό της απελευθέρωσης είναι το να συνειδητοποιήσει κανείς ότι το σκεπτικό του υπαλλήλου, είναι το σκεπτικό της δουλείας.
Όπως ακριβώς είναι γραμμένο και στην Αποκάλυψη που μιλάει για ελεύθερους και για δούλους.
Ο καλεσμένος μίλησε για απελευθέρωση των δυνάμεων του Έλληνα και το μυαλό του Ιορδάνη, πήγε κατ΄ευθείαν στους δημοσίους υπαλλήλους, που είναι και άμεσα συνδεδεμένοι με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο βέβαια και είναι κοντά ο φίλος μου ο Ιορδάνης.
Ο Έλληνας, ήταν ανέκαθεν ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πολίτης, επειδή ήταν ελεύθερος επαγγελματίας.
Για σκεφθείτε παρτακαλώ τι σήμαινε, σε γενικές γραμμές, στην αρχαία Ελλάδα ελεύθερος και τι δούλος. Οι δούλοι ήταν οι υπάλληλοι που δούλευαν για τους ελεύθερους πολίτες, που ουσιαστικά ήταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες.
Αυτοί είχαν την ευθύνη και της οικονομικής κατάστασης και της διοίκησης. Οι ελεύθεροι και όχι οι δούλοι. Ελεύθερος, δεν σήμαινε δυνάστης των σκλάβων, όπως με τρόπο ρουφιάνικο περνούν μερικοί.
Ελεύθερος σήμαινε επιχειρηματίας, που είχε δικαίωμα να έχει πολιτική άποψη, αφού κατανοούσε καλύτερα την οικονομική κατάσταση και είχε την υποχρέωση και το δικαίωμα να πληρώνει φόρους συμμετέχοντας στα κοινά, να συμμετέχει στην δημόσια διοίκηση και να παρατάσσεται στην οπλιτική φάλαγγα για να πολεμίσει.
Ο δούλος, ήταν ο μισθωτός, που δούλευε σαν υπάλληλος, δεν μπορούσε να έχει άποψη για τα κοινά, δεν πλήρωνε φόρους και δεν πολεμούσε στην φάλαγγα.
Όταν ο Κίσσινγκερ είπε ότι πρέπει να χτυπήσουν το δόγμα του να είσαι Έλληνας, αυτό ήθελε ουσιαστικά να εξαλλείψει. Το ελεύθερο πνεύμα του Έλληνα και της Ελληνόιδας. Να τους κάνει όλους υπαλλήλους του καναπέ και να τοιυς πείσει ότι αγώνας είναι το να κάνεις διαδήλωση με πανώ για να πάρεις αύξηση 5% αντί για 3%.
Στον οικονομικό τομέα, ο ελεύθερος και πραγματικός Έλληνας, δεν έχει τέτοιου είδους οικονομικούς περιορισμούς και όρια. Ο Έλληνας ανέκαθεν, εδώ και χιλιετίες, κάνει μπίζνες με όλη την υφήλιο και ελέγχει τις θάλασσες, πράγμα που γίνεται και σήμερα, αφού έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο του κόσμου.
Ποιός; Η ψωροκώσταινα!!!!!!!!!!
Είμαστε η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο!!!!
Εκείνο που χρειάζεται για να ανανήψει η Ελλάδα σε χρόνο μηδέν, είναι να μειωθούν οι σοβιετικού τύπου φόροι και να προωθηθούν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Ο κάθε Έλληνας να μπορεί να είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στο ελάχιστο και ο καθένας να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ιδιωτικό ή τον δημόσια τομέα σαν ελεύθερος επαγγελματίας και να πληρώνεται ανάλογα με την δουλειά που βγάζει.
Να έχει ο καθένας διθκαίωμα να δουλεύει όσο θέλει, να βγάζει όσα θέλει και όσα του χρειάζονται και να σταματήσει η λαίλαπα του συνδικαλιστικού οργίου.
Αυτό σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των πολιτικών από τις υπουργικές θέσεις, τις οποίες θα πρέπει να αναλάβουν ιδιώτες αποδεδειγμένα ικανοί, θα δώσει νέο αέρα και νέα ώθηση στην οικονομία.
Οι πολιτικοί θα ασκούν μόνο έλεγχο και θα νομοθετούν, ελεγχόμενοι αυστηρά από τα όργανα των επιχειρηματιών, που θα πρέπει ο θεσμικός τους ρόλος να αναβαθμιστεί.
Το γενικό σκεπτικό θα πρέπει να είναι ότι ο καθένας θα μπορεί να κάνει ελεύθερα όποια δουλειά θέλει, όπου θέλει, αρκεί να πληρώνει το 10% των κερδών σαν φόρο. Ούτως ή άλλως, οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν μπορούν να αποβάλουν την ελεύθερη ελληνική νοοτροπία και κάνουν στον ελεύθερο χρόνο οιο περισσότεροι και δεύτερη μαύρη εργασία! Γιατί να μην την κάνουν φανερά και νόμιμα;
Αυτά είχα να σας πω, ξεκινώντας από την φράση που είπε ο φίλος μου ο Ιορδάνης, που ο καλεσμένος του, του μιλούσε για επιχειρηματίες και το δικό του το μυαλό πήγε στους δημοσίους υπαλλήλους, νομίζεις και δεν δουλεύει κανένας άλλος στην Ελλάδα εκτός από αυτούς.
Μετά τιμής
Λιακόπουλος Δημοσθένης

πηγη: liako.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.