ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

"Καθάρισαν" οι Ισραηλινοί - Κατέλαβαν αναίμακτα τα πλοία (βίντεο)





Το ισραηλινό Ναυτικό εκτελεί αυτή την στιγμή νηοψία χωρίς να υπάρχει ένταση στα δύο πλοία, ένα ιρλανδικό και ένα καναδικό, που απέπλευσαν από την Τουρκία και προσπάθησαν να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Τα δύο πλοία θα οδηγηθούν σε ισραηλινό λιμάνι και η ανθρωπιστική βοήθεια θα προωθηθεί στην Γάζα.

    

Το ισραηλινό ναυτικό επικοινώνησε με τον μικρό στολίσκο, που αποτελείται από το ιρλανδικό πλοίο Saoirse ("ελευθερία" στα κελτικά) και το καναδικό Tahrir ("ελευθερία" στα αραβικά) και βρίσκεται 50 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Γάζας, στις 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), τα σταμάτησε και ενώ αρχικά αρνήθηκαν, εν συνεχεία δέχθηκαν την νηοψία  

   
   
Συνολικά 27 άνθρωποι βρίσκονται στα δύο πλοία, μεταξύ αυτών ακτιβιστές, μέλη του πληρώματος και δημοσιογράφοι, τα οποία μεταφέρουν φάρμακα αξίας 30.000 δολαρίων, σύμφωνα με την οργάνωση "Freedom Waves to Gaza" (Κύματα ελευθερίας προς τη Γάζα). 


Το ισραηλινό ΠΝ ,όπως θα δείτε είχε  κινητοποιηθεί και είχε  προειδοποιήσει τους καπετάνιους και των δύο πλοίων ότι πρέπει να απομακρυνθούν και να επιστρέψουν στο λιμάνι από το οποίο απέπλευσαν.

Πηγές από το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ,λένε ότι η επιχείρηση είναι απολύτως νόμιμη ,έστω κι αν γίνεται στα διεθνή ύδατα.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί η τελευταία προειδοποίηση προς τους ακτιβιστές,με τους οποίους η επικοινωνία είναι πλέον αδύνατη.




πηγη: defencenet.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.