Μια νέα πολιτική κίνηση, με πατριωτικές-αντιμνημονιακές θέσεις, προερχόμενη από τα σπλάχνα της Ν.Δ. φαίνεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν την σχηματοποίησή της. Η νέα κίνηση η οποία για την ώρα θα βασιστεί σε ότι αφορά την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση στον ανεξάρτητο βουλευτή, Πάνο Καμμένο φιλοδοξεί να κλείσει το πολιτικό κενό που άφησε το πρώην κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την συμφωνία της 8ης Νοεμβρίου, εγκαταλείποντας τις αντιμνημονιακές θέσεις του και αποδεχόμενο τον διορισμό του τραπεζίτη Λ.Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της χώρας.
Τουλάχιστον τριάντα βουλευτές μέσα στο κόμμα της Ν.Δ. θεωρούν ότι ο Α.Σαμαράς έχει συμβιβαστεί με όλα όσα κατήγγειλε τρεις μήνες πριν και η πολιτική του δεν διαφέρει σε τίποτα από την πολιτική που θα ακολουθούσε η Ν.Μπακογιάννη αν βρισκόταν στην θέση του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσουν άμεσα, αλλά έχουν "παγώσει" απέναντι στην ηγεσία που μέχρι πρότινος στήριζαν φανατικά.
«Υποχώρησε στην πάνδημη απαίτηση, αλλά και πολιτικά αναγκαία, να γίνουν άμεσα οι εκλογές το περασμένο φθινόπωρο ή έστω στις 4 Δεκεμβρίου, υποχώρησε και στη νέα ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου, άγεται και φέρεται από το ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη" και θυμίζουν ότι "την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου είχε πάει στο προεδρικό για να αναδείξει πρωθυπουργό Φ.Πετσάλνικο και χάρη στον Γ.Καρατζαφέρη την επομένη αποδέχθηκε τον άνρθωπο των Γερμανών τον Λ.Παπαδήμο. Και βέβαια, πάνω απ’όλα αποδέχεται την δανειακή σύμβαση και το αγγλικό δίκαιο στο PSI. Τι διαφέρει αυτή η πολιτική από την πολιτική της Ν.Μπακογιάννη» διερωτώνται οι βουλευτές του κλίματος αυτού.
Επίσης του καταλογίζουν "πολιτική αναπολεσματικότητα" ότι σε αυτό το κλίμα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. όχι μόνο έχει «κολλήσει» στο 30%, αλλά αφήνει και όλες τις μάζες των ψηφοφόρων που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ να εγκλωβίζονται σχεδόν στο σύνολό τους στα κόμματα της Αριστεράς.
Η πολιτική κίνηση, η οποία φιλοδοξεί να μετατραπεί σε κόμμα και να κατέλθει στις εκλογές ως «η πραγματικά πατριωτική ΝΔ» δηλαδή δεν αποστρέφεται τις αξίες και τις αρχές του κόμματος, απλά τονίζουν ότι «Η Ν.Δ. έχει εγκαταλείψει σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές τις αρχές της και τον κόσμο της» και σκοπεύουν να αποτελέσουν «την συνείδηση του κόμματος που επαναστατεί και αντιστρατεύεται τον συμβιβασμό».
Επί της ουσίας πρόκειται για μία κίνηση με έτοιμη εκλογική πελατεία. Ήδη το γεγονός ότι δεν προσδιορίζει τον χρόνο των εκλογών ο Α.Σαμαράς, αυτό λειτουργεί διαλυτικά και έχει προκαλέσει πρόβλημα στον "σκληρό πυρήνα" του κόμματος.
Μυστικές δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ότι το 70% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. δεν εγκρίνουν το «ναι σε όλα» του Α.Σαμαρά στον Λ.Παπαδήμο. Αλλά το κατά πόσο η «ψυχική συστράτευση» μετατραπεί σε θετική ψήφος, αυτό είναι υπόθεση πολλών παραγόντων. Οι οποίοι ξεκινούν από την οργανωτική δεινότητα της νέας κίνησης, την αντίδραση της Συγγρου και φτάνουν μέχρι πρακτικά θέματα: Χρειάζεται ηγέτης, αλλά χρειάζεται και «καύσιμο», δηλαδή οικονομική στήριξη. Θα καταφέρει να το/την βρει; Γιατί σήμερα δεν αρκεί μόνο να σε θέλει ο λαός. Πρέπει και να πειστεί να σε ψηφίσει...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.