ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΉΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ




Εθνική Δράση Ηλείας: Μέσα σε μία εθνικά φορτισμένη ατμόσφαιρα τιμήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2012 η μνήμη των 3 Ηρώων Αξιωματικών στα Ίμια , που έπεσαν υπέρ Πατρίδος το 1996 , υπερασπιζόμενοι την Ελληνικότητα του Αιγαίου μας , στην Αίθουσα διαλέξεων της Εθνικής Δράσεως Ηλείας .

Τους φίλους και τα μέλη της ΕΔΗ καλωσόρισε εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΔΗ , που αναφέρθηκε στην θυσία των Ελλήνων Αξιωματικών για την Εθνική ακεραιότητα της Χώρας . Την προσωπική τους μαρτυρία κατέθεσαν δύο εν αποστρατεία Ηλείοι Αξιωματικοί που έζησαν από κοντά τα δραματικά γεγονότα των Ιμίων .
Ο κ. Κ. Β. , υπαξιωματικός τότε του Π.Ν. που υπηρετούσε στην Φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ , από την οποία απονηώθηκε το  Ελικόπτερο των 3 Αξιωματικών Χριστόδουλου Καραθανάση ,Παναγιώτη Βλαχάκου  και Έκτορος Γιαλοψού , παρουσίασε τα γεγονότα από την Πρώτη Γραμμή επιχειρήσεων , τονίζοντας την Ελληνική υπεροπλία σε Θάλασσα και Αέρα τότε , κάτι που δεν έλαβε υπ’όψιν η ψοφοδεής Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία της Χώρας .    
Σύντομη αναφορά των γεγονότων που οδήγησαν στην  εμπλοκή των Ιμίων και την γκριζοποίηση του Αιγαίου έκανε ο φιλόλογος κ. Γ.Κ. ,που παρουσίασε το Ημερολόγιο των γεγονότων .
Την δική του μαρτυρία  για τα γεγονότα παρουσίασε ο κ. Γ.Σ., που υπήρξε ο επικεφαλής της αεροπορικής Δυνάμεως που θα προσέβαλε τους Τούρκους στα Ίμια , αν του δινόταν τέτοια εντολή από την Ηγεσία του Στρατεύματος . Ιδιαίτερα καυτηρίασε το ηττοπαθές κλίμα που κυριάρχησε στην πολιτική ηγεσία της εποχής ,που άφησε τα Ίμια  ως μία γκρίζα ζώνη για τον Ελληνισμό , αφήνοντας τους Έλληνες πιλότους να διακινδυνεύουν καθημερινά την ζωή τους για την Εθνική μας Ανεξαρτησία.


Τέλος , την δική του οπτική για τα γεγονότα προσέθεσε ο κ. Ν. Π. που ανέλυσε τις λανθασμένες κινήσεις στον χειρισμό της κρίσης απο την Ελληνική πλευρά και μίλησε για την ανάγκη επαγρύπνησης όλων για τους κινδύνους που απειλούν τον Ελληνισμό .
Το μεγάλο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων φανέρωσε το πλήθος των ερωτήσεων προς τους ομιλητές , κάτι που δείχνει ότι και σήμερα η θυσία των 3 Ηρώων των Ιμίων συγκινεί και εμπνέει τους αληθινούς Έλληνες Πατριώτες . Η εκδήλωση αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς ανάλογων δραστηριοτήτων της ΕΔΗ ,για την Εθνική αφύπνιση του Ηλειακού Χώρου .



    




πηγη: http://edhleias.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.