ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ»

ritsl_almpreht-1-nai



Ο ιστορικός Πολιτικής Οικονομίας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο LSE, Άλμπρεχτ Ριτσλ, συμβουλεύει τη γερμανική κυβέρνηση να βοηθήσει στην οικονομική εξυγίανση της Ελλάδας και να δείξει μάλιστα ευγνωμοσύνη, γιατί «ίσως κάποιοι μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς».
Ο καθηγητής υπενθυμίζει ότι μπροστά στις χρεοκοπίες της Γερμανίας τον 20ο αιώνα, τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι «ασήμαντα».
Τονίζει ότι το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας επετεύχθη χάρη στην άρνηση της κυβέρνησης Κολ να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις, που προβλέπονταν από τη Συμφωνία του Λονδίνου, σε περίπτωση επανένωσης της χώρας. Υπενθυμίζει ότι οι Η.Π.Α. υποχρέωσαν τις χώρες να μη ζητήσουν αποζημιώσεις από τους Γερμανούς.
Ο Ριτσλ ζήτησε να σταματήσει η επιθετική ρητορική και μέσω των γερμανικών ΜΜΕ, καθώς αν γίνει η Ελλάδα «επιθετική» στο θέμα των αποζημιώσεων, τότε: «Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα».
Η συνέντευξη του οικονομολόγου στο γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσιεύθηκε πριν από καιρό, αλλά η Μέρκελ είναι σίγουρη φαίνεται ότι αυτό δεν θα συμβεί.

πηγη: liako.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.