ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Μοιραστείτε το στο Facebook Facebook   
kataskopeia_bretanias-2-nai Ο π. σύμβουλος του πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, παραδέχθηκε ότι πριν από πέντε χρόνια οι υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών χρησιμοποιούσαν ειδικό εξοπλισμό καμουφλαρισμένο ως πέτρα, για την κατασκοπεία κατά της Ρωσίας. Στη Ρωσία αυτή η ιστορία έγινε ευρέως γνωστή το Ιανουάριο του 2006.
kataskopeia_bretanias-1-naiΤότε στη ρωσική τηλεόραση προβλήθηκε ταινία για την επιχείρηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλέιας (FSB) για την αποκάλυψη του βρετανικού κατασκοπευτικού δικτύου. Γινόταν λόγος για τέσσερις Βρετανούς «διπλωμάτες». Ένας από αυτούς, τοποθέτησε σε μια δεντρόφυτη πλατεία της Μόσχας μια συσκευή λήψης και μετάδοσης πληροφοριών καμουφλαρισμένη ως πέτρα.
Όταν το σχήμα μετάδοσης πληροφοριών αποκαλύφθηκε, η Βρετανία κατηγόρησε τη Ρωσία για συκοφαντία και πρόκληση. Επιπλέον οι υπάλληλοι της Mi-6 προσβλήθηκαν γιατί τους υποπτεύτηκαν για χρήση τόσο απλών απαρχαιωμένων μεθόδων». Πράγματι η μέθοδος είναι παλιά, αλλά δεν εγκαταλείφθηκε.
Τη δεκαετία του 70 κοντά σε αεροδρόμιο της Μόσχας εντοπίστηκε ένα «κούτσουρο» στο οποίο βρισκόταν συσκευή μετάδοσης υψηλής τεχνολογίας. Μέσω ραδιοεπικοινωνίας η συσκευή συγκέντρωνε πληροφορίες και τις μετέδιδε σε δορυφόρο των ΗΠΑ. Αυτό το καμουφλάρισμα εντοπίστηκε τυχαία.
Κάποιος συλλέκτης μανιταριών ήθελε να καθίσει πάνω σε αυτό, το «κούτσουρο» έσπασε και μέσα του εντοπίστηκε αυτή η συσκευή που τώρα εκτίθεται στο μουσείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας FSB. Αποκαλύψεις της δράσης κατασκόπων γίνονται πολύ συχνά. Αλλά μόνο μερικές από αυτές γνωστοποιούνται.
Ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Στρατηγικής της Ρωσίας, λέγει: «Π.χ. με την Κίνα έχουμε κάνει συμφωνία. Σε περίπτωση αποκάλυψης κάποιου κατασκόπου δεν το ανακοινώνουμε δημόσια. Αλλά στις κινέζικες υπηρεσίες ανακοινώνεται το εξής: «Ο υπάλληλός σας αποκαλύφθηκε, πάρτε τον πίσω». Αν οι σχέσεις μας με τη Βρετανία δεν είναι και τόσο καλές, τότε και η «κατασκοπευτική ιστορία» γίνεται γνωστή στο πλατύ κοινό».

πηγη:liako.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.