ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ




Εθνική Δράση Ηλείας: Αισχρή ληστεία σημειώθηκε νωρίς το πρωί στις 7.30 περίπου στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας! Το Μουσείο φιλοξενεί περίπου 450 εκθέματα και έργα από όλη την Ελλάδα που έχουν σχέση με την Ολυμπιάδα! Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες ήταν αλλοδαποί, καθώς οι καταθέσεις των υπαλλήλων του μουσείου κάνουν αναφορά για "σπαστή" προφορά! Οι ληστές έκλεψαν γύρω στα 65 αρχαία αντικείμενα πήλινα, χάλκινα και χρυσά και έφυγαν σαν "κύριοι"! Το γεγονός αυτό αποτελεί βαρύ πλήγμα για τον πολιτισμό, την τέχνη και την ιστορία της Ελλάδας!
Οι δράστες περίμεναν την ώρα που ή φύλακας θα άνοιγε το μουσείο, για να μπουν! Έπειτα υπο την απειλή όπλου, οι δύο δράστες ζήτησαν απο την φύλακα, να τους υποδείξει τους "θησαυρούς". Όταν εκείνη αρνήθηκε την ύπαρξη νομισμάτων και χρυσών, την έδεσαν και την φίμωσαν και άρχισαν να σπάνε τις προθήκες και να αφαιρούν αρχαία αντικείμενα μικρού όγκου! Τελικά ο ληστές έφυγαν ανενόχλητοι απο το "αφύλακτο" μουσείο ! Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι οι δράστες ζήτησαν συγκεκριμένα αντικείμενα και επίσης ήξεραν την ακριβή ώρα που άνοιγε το μουσείο και έμεινε "αφύλακτο"!
Το γεγονός αυτό αποτελεί ακόμα ένα λίθο στην ταλαιπωρημένη Ηλεία!!! Η ντροπή του κράτους επιβαρύνεται ολοένα, καθώς σε αυτό το σύστημα της ανοχής, έχουμε αφεθεί στο έλεος των εγκληματιών κυρίως αλλοδαπών! Το φωνάζουμε συνέχεια... Θέλουμε αποδοτικότερα και επιτέλους "ΥΠΑΡΚΤΑ" μέτρα ασφαλείας!!!!!! Τονίζουμε και πάλι την ανάγκη δημιουργίας κάποιου είδους πολιτοφυλακής που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φανεί υπερπολίτιμη! Σε ένα τόπο και γενικότερα σε ένα κράτος όπου βάλλεται συνεχώς από την εγκληματικότητα και την "διαπλοκή" και το κράτος συνεχίζει να δείχνει ανοχή, είναι επιτακτική ανάγκη των πολιτών να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους..!!!



πηγη: http://edhleias.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.