ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Χτεσινή ανοιχτή επιστολή Ε.Π.Μ (Εστίας Πατερικών Μελετών) προς το Ελληνικό Κοινοβούλι​ο

               Προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο 

Άπαντα τα μέλη της Εστίας Πατερικών Μελετών, εδώ και δύο χρόνια, εν μέσω κρίσεως, γινόμαστε μάρτυρες του δεινού σφυροκοπήματος που υφίσταται ο ορθόδοξος Ελληνικός λαός μας από τους ίδιους τους κυβερνήτες του.

Ως πνευματικοί πατέρες του ποιμνίου μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπούμε ένοχα και να μην ορθοτομούμε το λόγο της.......
αληθείας προς Εσάς, που ενώ με την ψήφο του ο λαός μας Σας εξουσιοδότησε να τον εκπροσωπείτε, ξαφνικά βρεθήκατε απέναντί του.

Η κυβέρνηση τριπλασίασε πλαστά το χρέος και χρέωσε στο λαό τις φοβερές συνέπειες αυτού του χρέους. Εσπευσμένα κάλεσε και ήδη συνεργάζεται με το Δ.Ν.Τ. και με τα όργανα της Ε.Ε. παραδίδοντας τη χώρα σε σκληρούς δανειστές. Είναι τοις πάσι πλέον γνωστό, ότι, ενώ μπορούσαμε να δανειστούμε υπό ευνοϊκότερους όρους, η κυβέρνηση, παρακάμπτοντας την κοινή λογική, μας έσυρε σε απάνθρωπους δανειστές.

Έκτοτε περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις και εφεδρείες στο δημόσιο τομέα με αντίστοιχη εξομοίωση στον ιδιωτικό. Διάλυση και συρρίκνωση της δημόσιας διοίκησης, των ασφαλιστικών ταμείων, στα οποία έχουν κατατεθεί αιματηρές κρατήσεις χρόνων και χρόνων. Ενοποίηση και μείωση παροχών υγείας και διάλυση του Ι.Κ.Α. Αποσύνδεση των προγραμμάτων της παιδείας όλων των βαθμίδων από τη μακραίωνη Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας, κατάργηση των βιβλίων δήθεν λόγω κρίσεως. Πείνα, δυστυχία, αδυναμία πληρωμής δόσεων και εκδίωξη πολιτών από τα σπίτια τους μετά από πλειστηριασμό.

Πρώην ευκατάστατοι πολίτες, είναι πλέον άστεγοι που πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς, αφού η λίαν αγαστή συμπαιγνία Δ.Ν.Τ. και κυβερνητών, μας ετοιμάζει νέες περικοπές και νέους φόρους πάνω στους αβάσταχτους που προηγήθηκαν. 

Τέτοιες επαχθείς δανειακές συμβάσεις σαν αυτή που υπεγράφη και σαν αυτή που τίθεται προς ψήφιση από το ελληνικό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών νομικών επιστημόνων π.χ. Γ. Κασιμάτη, Κ. Μπέη και άλλων ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν θα μπορούσαν να υπογραφούν. Το Μάϊο του 2010 υπεγράφη σ ἕνα δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου η πρώτη δανειακή σύμβαση με όρους αμετάκλητους εις βάρος μας. Τεράστιες αμοιβές δόθηκαν στο δικηγορικό γραφείο και στους υπογράψαντες. Η υπό ψήφιση δανειακή σύμβαση αλυσσοδένει χειροπόδαρα όλον τον Ελληνικό λαό με υπόκρουση τις απειλές των δημοσιογράφων που μέσα από την Τηλεόραση επιδιώκουν την καταρράκωση του φρονήματος των πολιτών και παράλυση της ψυχολογίας τους. 

Τώρα οι δανειακές σύμβασεις πρέπει να κυρωθούν από εκατόν ογδόντα βουλευτές του φερομένου ως Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κάποιος από Σας μας είπε από την υάλινη οθόνη, ότι δεν είχε διαβάσει το τι υπέγραφε. Με ποιά λογική υπογράφετε την ολοσχερή διάλυση και καταστροφή της χώρας που ο λαός της με την ψήφο του Σας τίμησε και Σας εμπιστεύθηκε το μέλλον του, το μέλλον των παιδιών του και των λοιπών απογόνων του; Στον προϋπολογισμό του νέου έτους υπογράψατε μαζί με άλλες σελίδες και μια ολόλευκη που προοριζόταν να συμπληρωθεί εν αγνοία σας με τις παχυλές χορηγίες του κράτους - φυσικά όχι προς τους αστέγους και πενομένους ψηφοφόρους - αλλά προς τις τράπεζες για επί πλέον ισχυροποίησή τους και αύξηση των κερδών τους σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Μη μας πείτε, ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε, να διαμαρτυρόμαστε για την απίστευτη πολεμική εναντίον του λαού που ποιμαίνουμε, ενώ Σεις ανένοχα και ανενόχλητα έχετε το δικαίωμα να γκρεμίζετε την φιλτάτη πατρίδα μας! 

Η ορθόδοξη ποιμαντική δεν είναι μονοφυσιτική. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, το δεύτερο πρόσωπο της Παναγίας Τριάδος έκλινεν ουρανούς και κατέβη, ο τέλειος Θεός έγινε και τέλειος, πραγματικός άνθρωπος. Εξ άκρας συλλήψεως Αυτού μέχρι και το θάνατό Του έδειξε ανοιχτά, ότι ενδιαφέρεται και προνοεί για όλον τον άνθρωπο, για το σώμα του και την ψυχή του, την υγεία του, τη μόρφωσή του, την τροφή του και τη γενικότερη ποιότητα της ζωής του. Επομένως έχουμε όλο το δικαίωμα ως ισότιμοι πολίτες να ενδιαφερόμαστε για τα δικαιώματά μας και για τα δικαιώματα ολοκλήρου του Ελληνικού λαού, του ποιμνίου μας. Έχουμε το δικαίωμα να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας, στο ποίμνιό μας και σε Σας τις άπειρες ευεργεσίες του Θεού προς το Έθνος μας. 

Σας παρακαλούμε και Σας ικετεύουμε, μη καταχράσθε πια την αξιοπρέπεια και την απέραντη ανοχή του λαού μας. Άλλοι λαοί σε παρόμοιες συνθήκες αντέδρασαν με βιαιότητα. Ο δικός μας ο λαός είναι Βαπτισμένος και Μυρωμένος (άγιον Χρίσμα) εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, στο όνομα της αγάπης του Εσταυρωμένου και Αναστημένου Κυρίου μας. Το λαό μας δεν θα τον αφήσει ο Κύριος να απολεσθεί. Αίματα και ιδρώτες μαρτύρων και ηρώων έχουν διαποτίσει όλη την Ελληνική επικράτεια, και καθιστούν πανεύφορο το έδαφός της. Ριζώνουν, ανθούν και καρποφορούν ακαταγώνιστοι βιοπαλαιστές, ομολογητές και μάρτυρες της μακαρίας και πανευφρόσυνης ζωής που επαγγέλλεται και χορηγεί «ο και νεκρών και ζώντων την εξουσίαν έχων Κύριος και Θεός». 

Υπάρχουν περιθώρια μετανοίας και σε Σας και σε μας και σε κάθε Έλληνα πολίτη. Ας γίνουμε όλοι μας αληθινοί, ας ζητήσουμε μετάνοια, συγγνώμη από τον Κύριο για το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί σε όλους μας και σε όλους Σας. Ζητάμε ως οικτροί ικέτες φωτισμό από τον Κύριο, μήπως έστω και την υστάτη στιγμή, αναλογιζόμενοι την τεράστια ευθύνη έναντι του Έθνους μας και της παγκόσμιας Ιστορίας, σταματήσετε να υπογράφετε την καταστροφή της Ελλάδας και την καταδίκη των Ελλήνων πολιτών, όπως επιθυμούν οι δανειστές.

Διαφορετικά η παγκόσμια ιστορία θα Σας στιγματίσει ως άθλια παραδείγματα «δημοκρατικών κυβερνητών». Θα Σας ζωγραφίσει με τα μελανότερα χρώματα ως τις πιο απαξιωτικές φιγούρες. Ήδη αυτό γίνεται στο εξωτερικό. Η παγκόσμια κοινότητα Σας έχει ξεχωρίσει από το λαό, έχει αποκρυπτογραφήσει τις βαθύτερες σκοπιμότητες. 

Συμπερασματικά, αντιλαμβάνεσθε, ότι έχει κλονισθεί (αμετάκλητα!) η εμπιστοσύνη μας απέναντί Σας και δεν μπορούμε πλέον να Σας θεωρούμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως εκπροσώπους μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, όσο καλό λογισμό και αν ορθώσουμε, παρά να άρουμε την εμπιστοσύνη μας προς όλους, αφού επιμένετε συμπολίτευση και πρώην αντιπολίτευση να υπογράφετε και να ξαναϋπογράφετε συμβάσεις που ουδαμού γης έχουν υπογραφεί. Άμεσα να κάνετε τις απαραίτητες νόμιμες συνταγματικές ενέργειες, για να επιλέξει ο κυρίαρχος λαός νέους εκπροσώπους αμόλυντους και πρόθυμους να συνεργασθούν με το λαό και όχι με τους εχθρούς του.

Τεράστιες οι ευθύνες Σας, όπως αναλογικά μερίδιο ευθύνης έχει καθένας μας, και ενώπιον του αδεκάστου Κριτού. Θα κληθούμε άπαντες να δώσουμε λόγο, για το πως διαχειριστήκαμε το εκλεκτό δώρο της ζωής που μας χάρισε ο Θεός και για τα έργα μας. Ο Εσταυρωμένος και όχι σταυρώσας, ο Αναστημένος Ιησούς θα βρεθεί κάποια στιγμή απέναντί μας. Τι θα απολογηθούμε στην ασύλληπτη θεϊκή, θυσιαστική αγάπη Του;

Οι εξ ημών ιερείς από την αρχή της κρίσεως παρακαλούσαμε τους πιστούς να προσεύχονται για Σας και να μην αγανακτούν. Εξακολουθούμε τώρα να προσευχόμαστε να Σας φωτίσει ο Θεός, έστω και την υστάτη ώρα να αποκαταστήσετε τα ελλείμματα του ζοφερού παρελθόντος προς όφελος και δικό Σας και του δεινώς χειμαζομένου Ελληνικού λαού.

Σας παρακαλούμε στο όνομα του Ιησού Χριστού, που οι περισσότεροι πιστεύετε να μη υπογράψετε την επικείμενη Σύμβαση, που οριστικοποιεί και παγιώνει τη μέχρι τώρα δημιουργηθείσα κατάρρευση της χώρας μας. 


Δια την Εστίαν Πατερικών Μελετών
ελάχιστος εν πρεσβυτέροις                   
Αρχιμ. Σαράντης Σαράντος 
Εφημέριος Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.