ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ" ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕ!

          «Όχι» στην αποφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, είπε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού η οποία με διάταξη που εξέδωσε πριν από λίγο απέρριψε το αίτημα του κατηγορουμένου ως «εγκεφάλου» στην υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» του ελληνικού δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Στη διάταξή της η κ. Καλού αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι και οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για να αφεθεί ελεύθερος ο ηγούμενος Εφραίμ. Θετική εισήγηση στο αίτημα του Εφραίμ είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Π.Μαντζούνης ,ο oποίος πρότεινε να αντικατασταθεί η κράτησή του με την επιβολή περιοριστικών όρων και την καταβολή εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε από την αρχή ταχθεί κατά της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ, καθώς μετά την απολογία του είχε ζητήσει ν’ αφεθεί ελεύθερος με όρους. Με την άποψή του ωστόσο είχε διαφωνήσει η ανακρίτρια που έκρινε ότι ο ηγούμενος θα πρέπει να προφυλακιστεί. Τελικά, τη διαφωνία αυτή κλήθηκε να επιλύσει το Συμβούλιο Εφετών που με βούλευμά του στις 23 Δεκεμβρίου αποφάσισε την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ. Στην αίτηση αποφυλάκισής του ο Εφραίμ επικαλείτο τόσο προβλήματα υγείας όσο και θέματα ουσίας, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου έχει δυνατότητα να προσφύγει για την άρση της κράτησης του στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
Παρότι δυσάρεστη εξέλιξη ήταν μάλλον αναμενόμενη, αφού η συγκεκριμένη "κυρία" πρωτοστάτησε στην προφυλάκιση του π. Εφραίμ με "ιερή" λύσσα, επομένως πολύ δύσκολα θα πήγαινε...κόντρα στον εαυτό της.

Ευχόμαστε στον Γέροντα καλή δύναμη, υπενθυμίζοντας ξανά πως πάνω από την όποια "δικαιοσύνη" των ανθρώπων, υπάρχει αυτή του Θεού!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.