ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αποκαλυπτικός διάλογος Schäuble για την Ελλάδα (βίντεο)




Βίντεο του πορτογαλικού τηλεοπτικού σταθμού Televisão Independente (TVI) αποκαλύπτει τις αληθινές προθέσεις των Γερμανών για την Ελλάδα και την σκληρή θέση που η κυβέρνηση Μέρκελ τηρεί το χρονικό αυτό διάστημα έναντι της χώρας μας.
Σύμφωνα με τον πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  Wolfgang Schäuble ζήτησε να συνομιλήσει με τον Πορτογάλο ομόλογο του Vítor Gaspar για την πορεία του πορτογαλικού προγράμματος βοήθειας.
Αν και οι δύο υπουργοί μιλούσαν χαμηλόφωνα και η ποιότητα του ήχου δεν είναι καλή, ακούγεται ο Γερμανός υπουργός να λέει στον Πορτογάλο ομόλογο του ότι  «η Γερμανία ήταν διατεθειμένη να χαλαρώσει το πορτογαλικό πρόγραμμα βοήθειας, αφού ληφθούν αποφάσεις για το πρόβλημα της Ελλάδα» με τον Πορτογάλο υπουργό Vítor Gaspar να ευχαριστεί το Γερμανό υπουργό. 
Εν συνεχεία όμως ο Γερμανός υπουργός αποκαλύπτει το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των Ελλήνων λέγοντας ότι «...Είναι ότι τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου και η γερμανική κοινή γνώμη που δεν πιστεύουν ότι οι αποφάσεις μας είναι σοβαρές, γιατί δεν πιστεύουν (για την σοβαρότητα) των αποφάσεων μας για την Ελλάδα».
Με απλά λόγια ο Γερμανός υπουργός φαίνεται να ομολογεί ότι η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα για την υιοθέτηση αυτών των σκληρών μέτρων  είναι  αποτέλεσμα της δυσπιστίας του γερμανικού κοινοβουλίου και της γερμανικής κοινής γνώμης για την σοβαρότητα των θέσεων της γερμανικής κυβέρνησης έναντι των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας. Ίσως τελικά έτσι να εξηγείται η επιμονή των δανειστών μας για την εφαρμογή των μέτρων που θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε μία καθοδική πορεία χωρίς σταματημό.
Όπως φαίνεται το ζήτημα δεν είναι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας αλλά ο παραδειγματισμός της λόγω της δυσπιστίας που υπάρχει από την γερμανική  κοινή γνώμη για την αποφασιστικότητα και την σοβαρότητα της γερμανικής κυβέρνησης στο ελληνικό πρόβλημα.

Ακολουθεί το βίντεο της συνομιλίας του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τον Πορτογάλο ομολογό του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.