ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ψήφο εμπιστοσύνης από 155 βουλευτές έλαβε η κυβέρνηση

          Του Κώστα Τζεβελέκου
Με 155 ψήφους "ναι" και 143 ψήφους "όχι" έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, μετά την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 τα μεσάνυχτα της Τρίτης.  Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές, καθώς απόντες από την ψηφοφορία ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη - που βρίσκεται στο εξωτερικό, όπου και μετέχει στο συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων  και απέστειλε επιστολή με την οποία διευκρινίζει ότι δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - και ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής, Γιώργος Λιάνης.
Νωρίτερα, σημειώθηκε μεγάλη ένταση, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος ανέφερε ότι η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση εξελέγη το 1981. Η φράση αυτή προκάλεσε την μήνιν των βουλευτών της ΝΔ, που απεχώρησαν συμβολικά και επανήλθαν μετά από 10 λεπτά στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.
Γ. Παπανδρέου: «Πρόσχημα της ΝΔ η επαναδιαπραγμάτευση»
Από την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για φόβο των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη γνήσια λαϊκή έκφραση.
«Το δημοψήφισμα θα ενώσει όλους τους Έλληνες. Ποιος σας μίλησε κ. Σαμαρά για διχαστικά διλήμματα; Γιατί κυρία Παπαρήγα είστε ενάντια και πολέμιος του δημοψηφίσματος; Γιατί φοβάστε τη γνήσια λαϊκή έκφραση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αντίθετος με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ χαρακτήρισε «πρόσχημα της ΝΔ» την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι στόχος της είναι «να μην αναλάβει της ευθύνες της».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η συνταγή της ΝΔ δεν βγαίνει, ενώ ανέφερε ότι «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι οι εκλογές. Να ανακατανείμουμε τις καρέκλες της κυβέρνησης; Αυτή είναι η λύση που προτείνετε κύριε Σαμαρά. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
 
Αν. Σαμαράς: "Συναίνεση στο λάθος δεν δίνουμε"
«Θα καταψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο σε ένα άρθρο και θα υπερψηφίσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους με τους οποίους συμφωνούμε», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Ολομέλειας.
«Συναίνεση στο λάθος δεν δίνουμε. Συναίνεση στη διόρθωση του λάθους, όση θέλετε», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ζητώντας εκ νέου την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Άλλωστε, το κύριο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει «δεν βγαίνει» και γι αυτό ο πρωθυπουργός θέλησε να παραιτηθεί.
Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε και πάλι πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και χαρακτήρισε επικοινωνιακό κόλπο το δημοψήφισμα. «Η συναίνεση είναι μια προσπάθεια συγκάλυψης γιατί δεν μπορείτε να κυβερνήσετε. Τώρα βρήκατε ένα νέο επικοινωνιακό κόλπο που είναι το δημοψήφισμα. Νομίζετε ότι ο κόσμος αυτά θα σκέφτεται το φθινόπωρο ή θα σχολιάζει τα μέτρα που δεν θα έχουν βγει. Αφού όμως θέλετε να κάνετε δημοψήφισμα κάντε το καλύτερο που είναι οι εκλογές».

πηγη: newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.