ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…ΑΦΡΙΚΗΣ

       


Η Τουρκία στην μαύρη λίστα του ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας)


Η ILO κατά το Διεθνές Συνέδριο Εργασίας περιέλαβε την Τουρκία στην ίδια λίστα με τις αφρικανικές χώρες στον τομέα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- Η Τουρκία συμπεριλήφθηκε στην πιο ¨άσχημη λίστα¨ της ILO. Η ILO κατά το Διεθνές της Συνέδριο που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουνίου, λόγω των παραβιάσεων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, της μη συμμόρφωσης με τις συνθήκες της ILO, των απολύσεων και των πιέσεων σε βάρος συνδικαλιστών, την τοποθέτησε στην ίδια κατηγορία με την Ζουαζηλάνδη, την Ζιμπάμπουε και την Βιρμανία.
Το συνέδριο γίνεται στην Γενεύη και την Τουρκία εκπροσώπησε ο Κιβάντς Ελιατσίκ- υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της DISK. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο καθηγητής Ζεκί Παρλάκ και ο Γενικός Διευθυντής Εργασίας Αλή Κεμάλ Σαγίν. Ο Ελιατσίκ ανέφερε πως η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις υπ. αρ. 87 και 98 συνθήκες της ILO και πως σύμφωνα με αναφορές της ίδιας της οργάνωση το 66% των απολύσεων συνδικαλιστών στην Ευρώπη γίνονται στην Τουρκία.
Ο Ελιατσίκ τόνισε πως το εντυπωσιακό είναι ότι οι εκπρόσωποι των αφρικανικών χωρών και οι εκπρόσωποι της Τουρκίας είχαν την ίδια υπερασπιστική γραμμή. Ο Ελιατσίκ ανέφερε τα εξής : Πριν από την συζήτηση για την Τουρκία είχαν μιλήσει οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Ζουαζηλάνδης οι οποίοι είπαν πως ¨οι συνδικαλιστές δεν συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν λόγω των δραστηριοτήτων τους αλλά επειδή ήταν τρομοκράτες¨. Μετά ήρθε η σειρά μας. Οι δικοί μας κυβερνητικοί εκπρόσωποι όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τις συλλήψεις συνδικαλιστών, έδωσαν την ίδια απάντηση : ¨Μα αυτοί φυλακίστηκαν για τρομοκρατικές ενέργειες, όχι για συνδικαλιστικές.¨
πηγη: http://tourkikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.