ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ

1665364             Συναισθηματικά φορτισμένη η ατμόσφαιρα εχθές στη Βουλή, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι: «η κοινοβουλευτική ομάδα θα κάνει το καθήκον της απέναντι στα παιδιά μας». Και απευθυνόμενος προς όλους, τόνισε: «Ζητώ να ακούσετε την πατριωτική σας συνείδηση. Πατριωτική στάση είναι να μη το βάζεις στα πόδια (…) Δεν ζητώ να ακούσετε τις έξωθεν πιέσεις, αλλά την ψυχή σας, την πατριωτική σας συνείδηση».
Θα μπορούσα να συγκινηθώ κι εγώ, και να σηκωθώ από την πολυθρόνα μου χειροκροτώντας. Αλλά, συγκρατήθηκα. Και συγκρατήθηκα, διότι θυμήθηκα πως πριν από λίγους μήνες άκουσα πάλι τα ίδια. Τα ίδια επίσης και πριν από ένα χρόνο. Και παρά τα συγκινητικά λόγια, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η κατάσταση, αλλά απομακρύνθηκε αισθητά ο χρόνος απομάκρυνσης από την ύφεση.
Υπάρχει, επομένως, πρόβλημα εμπιστοσύνης, προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Οι λίγες εξαιρέσεις, επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και όταν έχει χαθεί η εμπιστοσύνη, επειδή πολλές φορές παραπλανήθηκε ο πολίτης, παύει να πιστεύει αυτά που του λέγουν, ακόμη και αν είναι αληθή και ορθά.
Κατά τον Αριστοτέλη, ο χαρακτήρας και η αξιοπιστία ενός ομιλητή επηρεάζουν ένα ακροατήριο, για να τον θεωρήσουν πιστευτό. Δυστυχώς, η αποδεδειγμένη αδυναμία να τηρήσουν οι πολιτικοί μας τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις τους, μας οδηγούν στο να μη τους πιστεύουμε, όσο ωραία λόγια κι αν μας λέγουν.
Όσον αφορά τους αντιρησίες φαίνεται να έχουν καμφθεί, από τους υπόλοιπους.
Μεσοπρόθεσμο an de portas.


www.liako.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.