ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΕΒΓΑΛΕ ΒΡΩΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΙ ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ

http://www.radiofono.gr/files/images/ionion.thumbnail.jpg         (Από το IONION FM)
Όταν δεν μπορούν να σε ελέγξουν οικονομικά, όπως κάνουν με τα Αθηναϊκά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ που χρωστάνε τον άμπακα, σε ελέγχουν με άλλους δολιότερους και υποκριτικούς τρόπους, οι οποίοι συνίστανται στην πολυνομία και στην ελεγχόμενη αταξία που επί 20ετία δημιούργησαν για τα ΜΜΕ της περιφέρειας. Όποιος ανθίσταται «μικραίνει». Και «μικραίνει» τόσο, που γίνεται απειροελάχιστος. Τόσο που ούτε την φωνή του δεν μπορεί να αφουγκρασθεί. Τόσο, που το μοναδικό ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΣΟΔΟΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, εξουδετερώνεται με συνοπτικές διαδικασίες….
Για να σκοτώσεις το ραδιόφωνο της περιφέρειας, πρέπει η διαφήμιση να μην έχει έρεισμα στον πιο εξειδικευμένο αποδέκτη του: Στο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!
Σε μια αραιοκατοικημένη περιφέρεια, όταν πηγαίνοντας από το σπίτι σου μέχρι την παραλία και η διάρκεια λήψης ενός σταθμού ισούται με τη διάρκεια ενός τραγουδιού ή μισού ρεπορτάζ, τότε δεν υπάρχεις… Είναι προτιμότερο να γυρίσεις τα χρόνια πίσω και να γίνεις…ντελάλης!!!
Σατανική η σκέψη ενός κράτους που ποτέ δεν κατάφερε και δεν θέλει να ξεπεράσει την κουτοπονηριά της τουρκοκρατίας. Γιατί βολεύεται απ’ αυτή. Έχουμε πολλές φορές κάνει ταμείο στα 190 χρόνια που είμαστε ελεύθερο κράτος. Και κάθε φορά, εισπράττουμε το ίδιο τίμημα. Το τίμημα της χρεοκοπίας.
Η «κουτοπονηριά» των ανθρώπων της πολιτικής ολιγαρχίας, που έχουν αφετηρία στα σπλάχνα της τουρκοκρατίας και φθάνουν έως τα σήμερα, είναι ο λόγος που η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.

Έτσι προσπαθεί να φάει κι εμάς. Δεν μας εκπλήσσει!!!
Ή θα μικρύνουμε, για να μην έχει ισχύ η ενόχληση που δημιουργούμε ή θα κλείσουμε. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και οι δυο τρόποι όμως είναι βάναυσα αντιδημοκρατικοί ακόμη και στην πιο εκφυλισμένη έννοια του όρου. Έτσι δηλαδή, όπως τη δημοκρατία την διδάσκουν και την κηρύττουν οι σημερινοί μονίμως ασελγούντες έπ’ αυτής.

Δυστυχώς φαντάζει δύσκολο να υπάρξει ομοιογένεια αντιδράσεων στα ραδιόφωνα της περιφέρειας που βάλλονται. Ακόμη και για ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα Δημοκρατίας! Είναι όλα τόσο ατημελήτως υπολογισμένα χειρουργικώς σ’ αυτό το χώρο, που έχουν προβλέψει και γι’ αυτό (την ανομοιογένεια), από πριν να δημιουργήσουν το χάος στα ερτζιανά….Ή μάλλον για να ακριβολογούμε, δια μέσου αυτής το δημιούργησαν.

Αυτές τις μέρες είδατε πόσες φωνές ενώθηκαν μαζί μας για το εξοντωτικό πρόστιμο των 80.000 ευρώ που μας επέβαλαν με σκοπό να κλείσουμε ή να το βουλώσουμε!
Συμπαράσταση απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, από το εξωτερικό…Τα blog στο πλευρό μας. Ο απλός κόσμος επίσης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος ομόφωνα έδωσε την δική του πολιτική στήριξη και το ευχαριστούμε δημόσια γι’ αυτό.
Πόσοι συνάδελφοι Ρ/Σ της περιφέρειας, (που δεν το εύχομαι, αλλά θα’ ρθει αργά ή γρήγορα κι η σειρά τους) ακούσατε να μας συμπαρασταθούν; Κανείς!!! Το αντίθετο θα έλεγα… Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Ξέρω θα στενοχωρήσω πολλούς τώρα, αλλά δεν πειράζει. «Όποιος θέλει το καλό σου σε κάνει και κλαις κι όποιος θέλει το κακό σου σε κάνει και γελάς», μας λέγαν στο σχολείο.

Ποιοι είναι στην πλειοψηφία τους οι κατέχοντες ραδιοφωνικούς σταθμούς σήμερα στην ελληνική περιφέρεια; Είναι άνθρωποι που εξασκούν αυτό το επάγγελμα βιοποριζόμενοι ταυτόχρονα απ’ αυτό ή είναι άνθρωποι που η ύποπτη χρόνια ανοχή της πολιτείας τους «έσπρωξε» εντέχνως να καταλάβουν παράνομα συχνότητες και αργότερα τους «επιβράβευσε» γι’ αυτό νομιμοποιώντας τους μαζικά, ενώ πολλοί απ’ αυτούς έκαναν και κάνουν άλλα επαγγέλματα, όπως για παράδειγμα χτίστες, μανάβηδες, τεχνικοί, σιδεράδες, δημόσιοι υπάλληλοι, μαντράδες, νοικοκυρές, σουβλατζήδες κλπ. Μέχρι άνθρωποι του Θεού έχουν παρεισφρήσει στο χώρο…Βοήθειά μας.

Δεν έχω τίποτα με τα πιο πάνω επαγγέλματα (η δουλειά εξ’ άλλου δεν είναι ντροπή. Το δικαίωμα στην εργασία είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο με το άρθρο 22 του Συντάγματος).
Απλώς την ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ του χώρου, που δεν είναι τυχαία, θέλω να υπερτονίσω. Θέλω να ρωτήσω δηλαδή αν αυτή η ανομοιογένεια που περιγράφω, ίσχυε στους γιατρούς, στους δικηγόρους, στους μηχανικούς, και σε άλλα ομοιογενή επαγγέλματα, θα είχαν πετύχει κάτι οι συνδικαλιστικές τους εξουσίες προς το συμφέρον τους; Αυτό για να δείτε, πως στο μάταιο τούτο κόσμο τίποτα δεν είναι τυχαίο, απ’ αυτά που δεν μας συμφέρουν…


Τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, κατέχουν:

α) Οι κατά Καραμανλή «νταβατζήδες» του Μπαϊρακτάρη, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για να πιέζουν την πολιτική ολιγαρχία δια μέσου της κοινής γνώμης και έτσι να παίρνουν δουλειές οι οποίες πληρώνονται από δημόσιο χρήμα και κοστολογούνται και δέκα φορές ακριβότερα, απ’ ότι λέγεται. Παρ’ όλα αυτά, όλα τους είναι ζημιογόνα και χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ κι από πάνω.
Μπράβο τους! Έχουν εφεύρει το αεικίνητο για τους εαυτούς τους και τα μνημόνια για εμάς…

β) Οι «νταβατζήδες»του Μπαϊρακτάρη, αν και θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς αποφυγή, εν τούτοις στην εποχή μας είναι παράδειγμα προς μίμηση. (Θεωρώ πως δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης το γιατί)
Έτσι έχουμε και σε τοπικό επίπεδο επίδοξους « τοπικούς νταβατζήδες» που μιμούνται τους κεντρικούς τοιούτους, με αξιοζήλευτα αποτελέσματα. (Θα συμφωνήσετε πιστεύω πως ούτε αυτό χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης)

γ) Η ανομοιογενής πλειοψηφία. (Υπάρχουν φυσικά φωτεινές εξαιρέσεις πανελλαδικά που δυστυχώς χωνεύονται από το σύστημα).
Είναι αυτοί που ανέφερα πριν και οι οποίοι κατέχουν μέσα ενημέρωσης, χωρίς να ακολουθούν τους κανόνες της εξέλιξης των μέσων. Δεν εξελίσσονται δηλαδή στο πέρασμα των χρόνων, δεν μετασχηματίζονται σε επαγγελματίες του χώρου και δεν ανεβάζουν επίπεδο με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται και για τους ίδιους, αλλά και για τον χώρο….Και πώς να το κάνουν άλλωστε, όταν η δουλειά τους είναι άλλη και τα ραδιόφωνα τα έχουν για χόμπι ή για αρπαχτή, ακόμη και για γκόμενες εις το πιο προχωρημένο….Αυθεντικοί νταβατζήδες δηλαδή!

Συμπέρασμα;
Οι χομπίστες, οι λομπίστες και οι φασίστες καθορίζουν την εξέλιξη του ραδιοφώνου – και όχι μόνο αυτού – στην περιφέρεια….
Καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του συστήματος εξουσίας της δόλιας Πατρίδας δηλαδή…
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον αποσύνθεσης από τη μια, πώς να απελευθερωθούν υγιείς πολιτικές δυνάμεις και να ελέγξουν το κοινοβούλιο ή τα τοπικά κοινοβούλια; (Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών). Από την άλλη ποιος θα ήθελε σοβαρά να ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ τον χώρο των μέσων ενημέρωσης έτσι που έχει καταντήσει….

Μένουν δυστυχώς μόνο οι εγκλωβισμένοι από παλιά σ’ αυτό το χώρο. Που ξεκίνησαν με όνειρα (πουλιά τους ταξιδιάρικα) αγωνιζόμενοι για μια πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ στην Ελλάδα. Το πίστεψαν και συνεχίζουν να το πιστεύουν ξοδεύοντας τη ζωή τους γι’ αυτό. Αξίζει τον κόπο; Αξίζει ώρα παλεύουν μόνοι τους να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου ή να κόψουν τον γόρδιο δεσμό, χωρίς καν να διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη μέσα που διέθεταν οι αρχαίοι τους πρόγονοι. Ούτε ένα σπαθί δηλαδή, ουδείς λόγος να γίνεται για εκτροπή του Πηνειού εδώ δίπλα μας για να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου….

Αυτά αγαπημένοι μου επαρχιώτες (= απονήρευτοι) ακροατές και αναγνώστες, για να παίρνετε χαμπάρι πως παίζεται το παιχνίδι σήμερα, σ’ αυτόν τον βρωμερό και τρισάθλιο χώρο που υποτίθεται πως είναι ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (αρκετά βαρύγδουπο γι’ αυτό με κεφαλαία) και για να μην ακούω αυτά τα φαιδρά που άκουσα να κουβεντιάζουνε στα καφενεία της Ηλείας τελευταία ότι τάχα την έχουμε μεγάλη (την κεραία) και ενοχλούμε τους άλλους που την έχουνε μικρότερη, γι’ αυτό και τα 80.000 χιλιάρικα εις βάρος μας…
Είναι και πολύ αφελές εξ’ άλλου να λέγεται….

Δημήτρης Ι. Κολόκας
Ραδιοφωνατζής
(όπως τυπογράφος ή blogger)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.